Smørklatter ala mormor

Fyldte chokolader med saltkaramel

Fyldte chokolader med saltkaramel

Jeg besluttede mig for at i år skulle der laves fyldte chokolader – og selvfølgelig skulle det være med saltkaramel. For at lave fyldte chokolader er det vigtigt at bruge kvalitets chokolade. Derfor købte jeg en chokolade med 72 % – og så fandt jeg en opskrift på saltkaramel, som jeg faldt for på Piskeriset på eventyr.

INGREDIENSER

2 ½ dl. fløde
125 g. rørsukker
70 g. glukosesirup
1 tsk. saltflager

Saltflagerne som jeg brugte er fra Læsø salt.

FREMGANGSMÅDE

Kog sukker, fløde og glukosesirup ved middelvarme i omkring 30 min. Husk at røre lidt i gryden en gang imellem. Hold godt øje med gryden, så karamelmassen ikke koger over. Tag gryden af komfuret og lad den køle af. Når karamelmassen er kølet af, tilføjes salt og smages til. Herefter satte jeg det i køleskabet imens jeg smeltede chokoladen.

CHOKOLADEN

Jeg brugte ca. 200 g. chokolade til de fyldte chokolader. Chokoladen smeltes i et vandbad og denne skal have en temperatur på ca. 32 grader for at den bliver ordentlig. Hvis det er for varmt når det bliver smeltet, så kan der tilføjes noget mere chokolade for at det blive køligere. Chokoladen hældes så i formen og formen bankes ned i bordet, for at der ikke kommer bobler i den. Nu sættes chokoladen i køleskabet i et par minutter.

FYLDTE CHOKOLADER

Saltkaramellen puttes i en sprøjteposen og chokoladen tages ud af køleskabet. Saltkaramellen fordeles ovenpå chokoladen og nu skal det i køleskabet i et par minutter igen. Imens chokoladen står i køleskabet, skal der smeltes mere chokoladen som skal fyldes oveni karamelmassen. Chokoladen skal smeltes på præcis samme måde som før. Når det er smeltet skal det hældes over chokoladen og karamellen som allerede er i formen. Her banker jeg igen formen forsigtigt i bordet, så det fordeles og der ikke kommer bobler.

Chokoladen stilles i køleskabet og når det er størknet, så skal de fyldte chokolader ud af formen. For at få dem ud af formen banker jeg igen formen ned i bordet, så de giver slip i formen. Hvis dette ikke lykkedes, kan man forsigtigt bruge en lille kniv til at løsrive dem.

Jeg vil en af de nærmeste dage, få lavet en guide med temperering af chokoladen, bageudstyr og billede guide for at gøre det endnu nemmere at forsøge selv 🙂

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smørklatter ala mormor