Fyldte chokolader med saltkaramel

Traditionelle vaniljekranse

Når det er jul, skal der selvfølgelig bages en masse lækkerier. En af klassiskerne som bliver bagt i min familie er de traditionelle vaniljekranse – og normalt er det min mormor der bager alle småkagerne, men i år havde jeg selv lyst til at gå igang med det.

Jeg har brugt en sprøjtepose med stjernetyl med en diameter på 12 mm. til at trykke småkagedejen ud på bagepladen.

Af denne opskrift bliver der ca. 40-45 stk.

Traditionelle vaniljekranse

INGREDIENSER

175 g. sukker
200 g. blødt smør
225 g. hvedemel
100 g. mandler
1 vaniljestang
1 æg

FREMGANGSMÅDE

Det første man skal gøre er, at koge vand i en gryde. Når vandet er kogt, så puttes mandlerne i vandet. Det skal ca. stå i 5 min. og nu skal mandlerne smuttes, så skallen fjernes. Mandlerne skal herefter males til mel i en stavblender, den jeg har brugt er denne her.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med lidt af sukkeret for at skille kornene ad. Du kan følge min guide her.

Bland sukker, smør, mel og mandelmel sammen i en skål. Tilsæt herefter ægget så dejen bliver samlet til en blød masse. Massen kommes i en sprøjtepose med stjernetyllen. Sprøjt massen ud i kranse på en bageplade med bagepapir. Der skal være lidt mellemrum mellem kransene, så de kan flyde ud under bagningen.

Kransene bages i ovnen ved 200 grader i ca. 5-6 min., så de bliver gyldne. Afkøl til sidst vaniljekransene og opbevar dem i en kagedåse.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fyldte chokolader med saltkaramel