Gluten- og sukkerfrie vaniljekranse

Sund og velsmagende blomkålspizza

En sund og velsmagende blomkålspizza. Det er sjældent vi får pizza hjemme hos os, da maden skal være gluten- og laktosefri – og derfor er det også flere år siden min kæreste har fået pizza. Det har dog ændret sig efter vi har prøvet denne lækre opskrift. Der er mange muligheder for fyld til denne blomkålspizza og det er kun fantasien der sætter grænser.

Sund og velsmagende blomkålspizza

INGREDIENSER {PIZZABUND}

1 hel blomkålshoved
2 spsk. loppefrøskaller
2 spsk. mandelmel
2 æg
Salt

INGREDIENSER {FYLD}

Kylling i tern
Tomatsauce
1 løg
6-7 stk. champignoner
Oregano
Tun
Skinke i tern
Ost
Peberfrugt

Man kan også vælge at bruge kyllingen fra aftenen før, hvis man f.eks. har fået en ovnkylling. Grunden til at der er så mange ingredienser til fyld, er at pizzaen bliver “delt” i to, så der er noget for både kæresten og jeg.

FREMGANGSMÅDE

Ovnen tændes på 200 grader varmluft og imens den bliver varm, så skal blomkålen rives fint i en foodprocessor eller stavblender. Rør æg, oregano, salt, mandelmel og loppefrøskaller i en skål. Bland herefter blomkålen i skålen og fordel blomkåls dejen ud på en bageplade med bagepapir. Man kan enten bruge hænderne til at fordele dejen eller lægge et stykke bagepapir over og rulle med kagerullen.

Bag bunden i ovnen i ca. 15-20 min. Den skal være let gylden. Bunden tages ud af ovnen, og ovnen skal du lade stå tændt. Smør nu bunden med tomatsauce. Læg et lag på den ene halvdel med kylling og tun og på den anden halvdel kylling og skinke. Løget skæres i små tern og fordeles over hele pizzaen. Peberfrugten og champignonene skæres også i små tern og fordeles på pizzaen. Osten lægges på den halvdel eller det hele, som man ønsker. Da min kæreste ikke må få laktose, kommes det kun på min del af pizzaen. På toppen drysses oregano og salt.

Pizzaen skal nu bage i ovnen i 15-20 min., osten skal være smeltet (kan kommes på efter 10 min.). Lad pizzaen stå lidt inden servering, så den hænger bedre sammen.

Er der nogle som har prøvet at lave blomkålspizza før, så skriv meget gerne 🙂 Det er altid godt med inspiration og nye måder fra andre 🙂

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gluten- og sukkerfrie vaniljekranse