Kransekagetoppe

Mini Pommes Anna

Disse kartofler “Pommes Anna” er sprøde og lækre, og gode som tilbehør. Nytårsaften stod menuen på disse kartofler til hovedretten og det var bare super lækkert! 🙂

Mini pommes anna

INGREDIENSER

100 g. smør
500 g. kartofler
Frisk rosmarin eller timian
Salt
Peber
Staniol

Man skal bruge enten en muffinsform eller små skåle.

FREMGANGSMÅDE

Skræl kartoflerne og snit dem med et mandolinjern i meget tynde skiver. Læg kartoflerne i en skål med vand, så de ikke bliver brune imens resten gøres klar. Smørret smeltes og salt peber og rosmarin eller timian tilsættes smørret. Når smørret er smeltet, så skal det stå og trække i ca. 10 min. Gør de små ovnfaste fade klar, og herefter skal der lægges et lag kartofler i bunden af fadene, og når der ligger et helt lag, smøres det med et lag smør. Læg et nyt lag kartofler ovenpå, de skal gerne ligge lidt forskudte af det første lag, så der kommer små mellemrum imellem skiverne. Smør dette lag og fortsæt til fadet er fyldt.

Ovnen skal forvarmes på 230 grader med over- og undervarme. Herefter skal der staniol over fadene, og de skal nu bages først i 25 min. med staniolen, hvilket gør at kartoflerne smørdampes og bliver bløde. Efter 25 min. skal staniolen fjernes og nu bages i 35 min. til de er gyldne og sprøde. Smørret skal gerne boble en smule, så der kommer den sprøde skal ovenpå. Til sidst kan de anrettes på en tallerken enten i de små fade eller ved at vippe dem ud af fadene med en lille kniv.

God fornøjelse – og god appetit 🙂

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kransekagetoppe