Risrugbrød uden gluten og laktose

Gulerodsboller med solsikkekerner og hørfrø

Her til aften har jeg bagt en portion gulerodsboller med solsikkekerner og hørfrø. Opskriften fik jeg af min veninde, som havde bagt dem til morgenmad, sidst jeg besøgte hende. Opskriften har hun fra The Big Meowski. Disse boller er luftige og lækre. Opskriften er tilpasset en smule, så der er lidt flere ingredienser i opskriften. Af denne portion bliver der ca. 12-14 stk.

Gulerodsboller med solsikkekerner og hørfrø

INGREDIENSER

3 dl. mælk + lidt til pensling
50 g. gær
2 tsk. sukker
2 tsk. salt
1 æg
½ dl. olie
6-7 groftrevne gulerødder
2 dl. grahamsmel
400 g. hvedemel + lidt til æltning

FREMGANGSMÅDE

Til at starte med skal der skrælles 6-7 gulerødder og disse skal rives på et rivejern/mandolinjern. Lun mælken i en gryde, så den er lillefinger varm, og rør herefter gæren ud i mælken. Herefter tilsættes salt, sukker, æg og olie. Herefter røres gulerødderne i blandingen og nu blandes grahamsmelet i. Til sidst tilsættes hvedemelet og dejen æltes sammen på køkkenbordet. Dejen skal være klistret, men den skal stadig give slip, så det kan blive nødvendigt at tilføje mere hvedemel. Dejen skal nu forhæve tildækket i 1 time.

Når dejen er forhævet, skal du slå luften ud af dejen og dele den i 12-14 stykker. Hvert stykke rulles til en bolle. Det er nemmest, hvis man triller dejen i lidt mel, så den kan slippe bordet igen. Rul den nu i hul hånd på bordet, hvor du skubber dejen ind under sig selv, mens du kører i cirkler med hånden.

Læg nu bollerne på en bageplade med bagepapir, brug gerne to plader, da bollerne hæver meget ved efterhævning. Lad dem nu efterhæve tildækket i 1 time. Når bollerne er efterhævet, skal bollerne pensles med mælk.

Bollerne bages nu i ovnen ved 225 grader i 10-12 min. Jeg brugte varmluft, da ovnen ikke var varm i forvejen, men hold øje med bollerne så de ikke bliver brændte. De skal være gyldenbrune når de er færdige. Lad dem køle af inden de kommes i poser.

Bollerne kan fryses ned, og så er de nemme at tage op om morgenen og varme til morgenmad 🙂

Gulerodsboller med solsikkekerner og hørfrø

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Risrugbrød uden gluten og laktose