Guide til at bruge Tefal Moulinex Fresh Express

Chokolade roulade m. kakao-mandel smag

Chokolade roulade

Chokolade roulade er en god klassiker i det danske køkken, man kan købe dem færdige, men de er bestemt forsøget værd selv at prøve at lave. Den er god enten til aftenskaffen, men også dessert med andet lækkert. Opskriften her er velsmagende, men uden at være for kraftig i smagen. Der er kakao og mandel aroma i, hvilket giver en god smagsoplevelse.

INGREDIENSER {ROULADEBUND}

240 g. sukker
6 æg
70 g. hvedemel
6 tsk. kakaopulver eller efter ønske

INGREDIENSER {KAKAO-MANDEL CREME}

5 dl. piskefløde
Lidt mandel aroma
1 spsk. kakaopulver
2 spsk. flormelis

FREMGANGSMÅDE {ROULADEBUND}

Tænd ovnen på 200 grader og det skal være varmluft. Brug helst en rouladeform, men man kan også bruge en almindelig bageplade med bagepapir. Bland æg og sukker – og pisk til den er hvid og tyk. Mel og kakaopulver blandes forsigtigt i massen til dejen er ensartet. Hæld dejen ud i rouladeformen eller bagepladen og fordel den, så der ligger et jævnt lag. Bag den i ovnen i 12-15 min. Hold øje med den i ovnen, da det kan gå hurtigt lige pludselig. Tag kagen ud og lad den køle helt af på en bagerist.

Chokolade roulade

FREMGANGSMÅDE {KAKAO-MANDEL CREME}

Hæld piskefløde og mandel aromaen i en skål og pisk til der er flødeskum. Tilføj nu flormelis og kakaopulver og vend det forsigtigt i flødeskummen. Det er muligt at tilføje den smag man har lyst til, f.eks. vanilje, lakrids osv. i cremen.

Chokolade roulade

SAMLING AF ROULADEN

Når kagen er afkølet, skal cremen fordeles i et jævnt lag. Der skal være lidt plads ud til kanten af kagen. Rul rouladen sammen forsigtigt enten med den beregnede rouladeform eller med et stykke bagepapir. Kagen skal nu sættes i køleskabet i mindst 30 min., gerne mere – før den serveres. Når den serveres, kan man pynte den med flormelis, chokolade osv. på toppen.

Chokolade roulade

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til at bruge Tefal Moulinex Fresh Express