Svampet banankage med chokoladeovertræk

Lyse lagkagebunde

(null)

Disse lagkagebunde er lækre og utrolig nemme at bage. Normalt så bager jeg mange forskellige slags bunde til mine fondantkager, men denne opskrift er enkel og så kan man give den mere smag i mousserne og cremerne. Opskriften kan selvfølgelig også bruges, hvis man vil lave en helt almindelig lagkage. Man kan også bruge denne opskrift til at lave mørke lagkagebunde, så skal der en smule kakao i også.

INGREDIENSER

160 g. sukker
2 tsk. vanillesukker
1 knivspids salt
120 g. hvedemel
4 æg
1 tsk. bagepulver

KAGEBEREGNING

Det kan være svært at vurderer hvor meget opskrifter bliver til i kageform og hvor mange bunde man får ud af den. Derfor vil jeg prøve at give en vurdering af det ud fra hvad jeg får ud af portionen.

3 bunde ved Ø22 cm.
2 bunde ved Ø26-28 cm.

En anden måde at beregne det på ved runde kager, kan være:
¼ portion til 1 bund Ø12 cm. og 4 cm. høj
¼ portion til 1 bund Ø16 cm. og 3 cm. høj
½ portion til 1 bund Ø22 cm. og 2,2 cm. høj
½ portion til 1 bund Ø26 cm. og 1,8 cm. høj
¾ portion til 1 bund Ø28 cm. og 2 cm. høj

Hvis man bruger en form, som er firkantet, kan man bruge:
½ portion til 1 bund på 17,5 x 27,5 cm. og 2 cm. høj

FREMGANGSMÅDE

Du skal huske at alle ingredienser skal have stuetemperatur når du starter. Hvis du har glemt at tage æggene ud ad køleskabet, så kan du lægge dem i varmt vand i 10 minutter inden du går igang.

Til at starte med skal æggene piskes med vanillesukker, salt og sukker til en luftig æggesnaps. Herefter skal mel og bagepulver sigtes i og vendes forsigtigt. Fyld nu dejen i en springform og den skal bages ved 160 grader i ca. 50-60 cm. Når kagen er afkølet, skal den flækkes i 3 dele. Man kan også sagtens bage bundene enkeltvis ved 220 grader i 10 minutter. Det gør jeg selv, da jeg synes det er nemmest, så risikerer man heller ikke at det går galt når kagen skal flækkes. OBS! vend først mel og bagepulver i æggeblandingen, når den enkelte bund, er klar til at blive bagt.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svampet banankage med chokoladeovertræk