Tobleronecreme

Hindbærmousse med yoghurt

Hindbærmousse

En frugtig hindbærmousse med yoghurt, som kan bruges til lagkager og fondantkager. Den kan helt bestemt også bruges til andre desserter. I denne opskrift er der til ca. 2 lag i en kage på Ø22 cm.

INGREDIENSER

300 g. frosne hindbær
2 spsk. flormelis
2 tsk. vanillesukker
2 dl. yoghurt naturel
0,5 ltr. piskefløde
5 blade husblas
Lidt saft fra hindbærrene

FREMGANGSMÅDE

Til at starte med, skal hindbærrene optøs og de skal koges i mindst 3 minutter. Det skal gøres for at være sikker på der ingen bakterier er i bærrene. Du kan herefter vælge at mose hindbærrene igennem en si, hvis du ikke ønsker kerner i moussen, men jeg har dog bare most dem og bibeholdt kernerne. Hindbærerne skal nu blandes med vanillesukker og flormelis, og smag til, tilsæt mere vanillesukker og flormelis, hvis der mangler lidt.

Husblassen skal udblødes i 10 minutter i koldt vand. Når der er gået 10 minutter, skal vandet krammes ud og smeltes over vandbad med saften fra hindbærrene. Herefter skal lidt af hindbærmosen tilsættes husblassen og derefter skal husblassen blandes i resten af den varme hindbærmos. Det skal nu afkøles.

Når hindbærmosen er afkølet, skal yoghurten (må ikke være iskold) vendes i hindbærmosen. Piskefløden skal piskes (må heller ikke være iskold) og vendes med hindbærmosen.

Hindbærmoussen skal stilles i køleskabet i mindst 6-8 timer, men meget gerne til dagen efter. Når jeg stiller den i køleskabet, kommer jeg den i en frysepose, hvilket gør det nemmere, så du kan klippe hul og sprøjte ud i kagen.

Hindbærmoussen kan sagtens fryse, og så skal den optøs ved stuetemperatur. Den kan røres med lidt flødeskum, hvis den skal være lidt tykkere efter optøning.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

 

Næste indlæg

Tobleronecreme