Palmin-smørcreme (PSC)

Sådan laver du fondant

Fondant

Du kan sagtens købe færdiglavet fondant både i hvid, som du selv kan farve i alle slags farver. Man kan købe det i special- og internetbutikker. Du kan også selv lave din fondant og det vil jeg her forklare og vise hvordan du gør. Du kan spare mange penge på at lave din egen fondant.

Hvis du samtidig har købt forskellige frugt- og pastafarver, så kan du nemt farve din fondant i alle slags farver.

Hvis du farver fondanten, så skal der lidt mere flormelis i, så du får den samme konsistens som den hvide fondant. Hvis du f.eks. skal lave figurer, så vil det også være en god idé at komme mere flormelis i, for at det holder bedre.

Opskriften som jeg bruger er med marshmallows, som er store hvide skumfiduser. Det er den opskrift som fungerer bedst for mig og som er nem at arbejde med. Denne portion er til ca. to runde kager på 20 cm. Du skal selvfølgelig bruge lidt mere, hvis du gerne vil lave pynt.

INGREDIENSER

15 skumfiduser
2 spsk. olie
4 spsk. vand
1 pk. flormelis

FREMGANGSMÅDE

Til at starte med skal skumfiduser, olie og vand kommes i en skål. Brug gerne olie uden smag, f.eks. solsikkeolie. Blandingen skal stå over et vandbad, så det bliver smeltet uden at de bliver brune. Husk at rør rundt i blandingen undervejs. Når der ikke er flere klumper i, så er massen klar til at blive blandet med flormelis. Bland derfor lidt flormelis i ad gangen, hellere lidt ad gangen end for meget, da det hurtigt kan blive tørt. Du kan røre rundt med en ske eller piske med en dejkroge. Det har godt af at blive æltet på bordet, men til at starte med kan du sagtens bruge en ske eller elpisker, indtil det bliver for sej, så skal det ud på bordet med flormelis. Konsistensen skal være lidt klistret, så får du det bedste resultat.

FondantFondant

UDRULNING AF FONDANT

Når du skal til at rulle fondanten ud, kan du bruge Maizena majsstivelse, så det ikke klistrer til bord og redskaber. Hvis du ikke har Maizena, kan du sagtens bruge lidt flormelis.

FARVNING AF FONDANT

Du kan bruge pastafarve eller frugtfarve til farvning af fondant. Det er bedst at bruge pastafarve, da frugtfarve ikke giver helt klare farver og fondanten bliver klistret. Hvis du vil farve hele portionen i en farve, så vil jeg anbefale at du gør det, når skumfidusserne er smeltet, så kommes det deri inden flormelis. Hvis det er mindre mængder fondant, der skal farves, så skal du bare komme farven i den lille portion, når den er færdig og ælte det godt ind i.

ANDRE VARIATIONER AF FONDANT

Den første variation er, at du kan erstatte ¼ af flormelissen med kakaopulver, så du får en fin brun farve til fondanten. Den anden variation er, at du kan skifte olie ud med citronolie, så du får en frisk smag til fondanten.

OPBEVARING AF FONDANT

Fondanten skal altid opbevares i lukkede poser, hvilket gør at det ikke bliver tørt. Du kan sagtens lave det dagen før det skal bruges, men også i længere tid inden. Det skal som sagt opbevares i en tætlukket pose på køkkenbordet eller i et skab. Det kan holde i ca. 3 måneder på køkkenbordet. En kage der er overtrukket med fondant skal opbevares udækket. Kager med flødefyld, skal opbevares i køleskabet.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Palmin-smørcreme (PSC)