Sådan laver du fondant

Guide til planlægning af fondantkage

Det som var det største problem for mig, da jeg startede med at lave fondantkager, var planlægningen af tiden. Der er mange ting der skal laves i den forbindelse, og man kan sagtens begynde i løbet af ugen inden kagen skal serveres. Det er meget sjældent at jeg først går igang med kagen, samme dag som den skal serveres, for så tager det hele dagen. Hvis kagen skal laves til søndag, så vil min tidsplan se ud som beskrevet nedenunder.

FONDANTKAGE TIDSPLAN

Weekenden før kagen skal være færdig, f.eks. om søndagen, bager jeg for det meste bundene til kagen. De bliver lagt i fryseren, og de tages op om fredagen, så de er klar til at blive lagt sammen.

I løbet af ugen går jeg igang med at lave pynten til kagen. Det kan f.eks. være figurer i fondant, blomster osv. Det gør jeg for at have mere tid og overskud til at lave dem præcis som jeg ønsker. Det er også en god idé at lave fondantfigurer i forvejen, så de kan ligge til tørre, hvilket gør at de bibeholder formen, når de placeres på kagen. Jeg opbevarer det tildækket, så der ikke kommer støv eller andet på, men det skal stå ved stuetemperatur.

Om fredagen går jeg igang med at lave det fyld, som skal i kagen, da det har bedst af at laves dagen før kagen skal lægges sammen. Det kan f.eks. være ganacher eller frugtmousser, som skal være helt stive og kolde, når kagen skal lægges sammen. Det er også om fredagen at jeg laver fondanten som kagen skal betrækkes med. Det kan dog også godt laves om lørdagen, men tiden kan nogle gange være knap, så det er godt at lave i forvejen. Det er også denne dag at jeg tager lagkagebundene op ad fryseren, så de kan nå at blive klar til om lørdagen.

Om lørdagen lægger jeg kagen sammen med mousser og cremer, så den kan nå at sætte sig natten over. Hvis jeg ikke har så meget tid om søndagen, når kagen skal være færdig, så smøre jeg også kagen op og det er også muligt at overtrække med fondant denne dag.

Om søndagen smøre jeg kagen op og lader den stå i køleskabet til det har sat sig. Herefter betrækker jeg kagen med fondant. Det er også om søndagen at jeg tilføjer de sidste ting til kagen. Altså alt pynten og figurer.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan laver du fondant