Hindbærsmoothie med banan, grape og pære

Glutenfrie burgerboller med sesamfrø

Glutenfrie burgerboller

Det kan være svært at nyde en lækker og velsmagende burger, når man ikke tåler gluten. Burgerbollerne er bagt med boghvede- og majsmel, så de er helt glutenfrie. Samtidig er det laktosefrie burgerboller og der er heller intet ost i vores burgere, når de bliver samlet. Min kæreste fik kyllingestrimler og jeg fik pulled pork, som var lavet af Jensens Bøfhus, så det gjorde det en del nemmere og hurtigere at lave aftensmaden den dag. Resultatet blev overraskende godt og i forhold til at de er glutenfrie, så smagte de slet ikke sådan. Normalt kan jeg nemt smage, at der ikke er hvedemel i når vi bager boller, men disse burgerboller var utrolig lækre! Man kan sagtens gemme bollerne i en tætlukket frysepose til dagen efter. Så man kan sagtens spise burgere to dage i træk eller til aftensmad og frokost dagen efter, da der bliver ca. 8 stk. Da burgerbollerne var færdige i ovnen blev min kæreste burger fyldt med salat, agurk, squash og kyllingekød samt salsa dressing. Han var helt vild med burgerne, så det endte med han spiste 4 stk., og gemte 2 stk. til dagen efter til frokost. Det skal lige siges at burgerbollerne ikke bliver vildt store, da de ikke hæver så meget. Min burger blev fyldt med salat, løg, agurk, champignon og pulled pork samt BBQ dressing.

Glutenfrie burgerbollerGlutenfrie burgerbollerGlutenfrie burgerboller

INGREDIENSER

25 g. gær
4 ½ dl. lunkent vand
3 spsk. olivenolie
En smule salt
2 spsk. Fiber HUSK
100 g. majsmel
250-300 g. boghvedemel
1 æg til pensling
Sesamfrø

Man kan sagtens bruge majsmel i stedet for boghvedemel, men så skal der lidt mindre i. Hvis dejen bliver alt for tyk, kan du tilføje lidt mere olivenolie. Dejen bliver ikke helt fast, så det er ikke meningen at den skal kunne æltes, men lægges i 8 klatter på en bageplade med bagepapir.

FREMGANGSMÅDE

Til at starte med skal gæren røres ud i det lunkne vand. Lad det stå i ca. 5 min., så gæren får tid til at arbejde. Rør herefter salt og olie i. Nu skal du piske HUSK i med et piskeris og lad det stå i et par minutter. Herefter skal du tilsætte majsmel og halvdelen af boghvedemelet, mens der piske med en elpisker eller røremaskine. Tilsæt resten af melet, men lidt ad gangen, da det ikke er sikkert alt skal bruges. Det bliver du nødt til at vurdere ud fra konsistensen på dejen.

Nu skal du tage en bageplade med bagepapir og lægge 8 klatter med to skeer og fordel så de bliver lidt ovale. Det ser lidt forkert ud når det lægges på bagepladen, men de får formen, når de har hævet. Bollerne skal hæve i 45-60 minutter inden de skal pensles med æg og drysses med sesamfrø på toppen. De skal nu bages i ovnen i 30-35 minutter ved 200 grader. Lad dem køle en smule af inden du skærer dem over. Nu kan du fylde lige det fyld i du selv ønsker! 🙂 Og det er nu muligt at spise burgere med god samvittighed, da det er glutenfrit.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hindbærsmoothie med banan, grape og pære