Hjemmelavet træstammer

Fastelavnsboller med marcipanremonce

Fastelavnsboller med marcipanremonce

Det har lige været fastelavn og det skulle da helt bestemt fejres. Derfor har jeg været i køkkenet og bagt fastelavnsboller til familien. Det er en god klassiker. I stedet for at bruge kagecreme, så har jeg brugt marcipanremonce, da det smager så godt, og det er virkelig lækkert og sødt 🙂 Der bliver ca. 12 stk. af denne portion. Jeg har lavet rigeligt med marcipanremonce, men man kan sagtens skære lidt ned på mængden og de er stadig lige gode 🙂

INGREDIENSER TIL DEJEN

1 ½ dl. mælk
25 g. gær
1 æg
1 spsk. sukker
Knivspids salt
350 g. mel
100 g. blødt smør

INGREDIENSER TIL MARCIPANREMONCE

150 g. marcipan
150 g. sukker
150 g. blødt smør

FREMGANGSMÅDE

Til at starte med skal du opløse gæren i den lillefingervarme/lunkne mælk. Herefter skal æg, sukker og salt tilsættes. Når det er blandet sammen, skal melet røres i, til dejen er fast. Til sidst skal smørret i dejen og det skal æltes grundigt til dejen er blød og smidig. Dejen vil pga. smøren være blød og smattet,men den samler sig, når dejen bliver æltet. Tildæk skålen med et fugtigt viskestykke og lad det hæve i ca. 1 time.

Fastelavnsboller med marcipanremonce

Du skal nu røre marcipan, sukker og smør til en ensartet masse. Det må ikke røres mere end hertil, da det så vil skille under bagningen. Når dejen er hævet, skal du drysse mel på køkkenbordet og ælt dejen en smule, herefter skal dejen rulles tyndt ud til et rektangel. Dejen skal deles i 12 firkanter og læg en klat marcipanremonce på midten af hvert dejstykke. Fold hjørnerne ind mod hinanden og klem siderne godt sammen, så remoncen ikke kan løbe ud af dejen. Fold lukningerne ind, så bollerne bliver fine og runde og lukningen skal vende nedad på en bageplade med bagepapir. Form resten af bollerne på den samme måde og lad dem hæve i 20 minutter under et fugtigt viskestykke.

Når bollerne er hævet, skal de bages ved 200 grader i ca. 12 minutter. De skal være gyldne og gennembagte. Fastelavnsbollerne skal nu køles af inden glasuren kommes på. Jeg vil anbefale at bruge lige store mængder af kakao og flormelis, til at putte på bollerne. Flormelis og kakao skal blandes med vand, til det har en god konsistent. Du skal nu putte glasuren på bollerne og de er klar til at nydes med f.eks. kaffe eller varm kakao.

Fastelavnsboller med marcipanremonce

Fastelavnsboller med marcipanremonce

Fastelavnsboller med marcipanremonce

Fastelavnsboller med marcipanremonce

Du kan fryse bollerne, men så skal du gøre det inden glasuren kommes på. Det er også bedst kun at lave glasur til de boller, som du regner med at spise den samme dag, for at bollerne ikke bliver våde. Når du tager bollerne op ad fryseren, kan du lune dem i ovnen og putte glasur på inden de nydes til kaffen.

Jeg valgte at fryse et par stykker ned til mig selv, og selvfølgelig også spise en samme dag. Derudover afleverede jeg nogle til min mor og mine bedsteforældre, så de kunne få dem til aftenskaffen 😉

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet træstammer