Lakrids- og chokoladekage m. hvid chokolade/lakridsganache

Mini mazarinkager med jordbærmascarpone creme

Min opskrift på mini mazarinkager med jordbærmascarpone creme og marcipanovertræk. En virkelig lækker og forfriskende dessert! Jeg er vild med lagkager, så denne opskrift er en anderledes måde at lave det på, så kan man portions anrette ens dessert.

MINI MAZARINKAGER MED JORDBÆRMASCARPONE CREME

Mini mazarinkager med jordbærmascarpone creme
Der bliver 5 minikager af denne opskrift. Jeg lavede den til min mors 50 års fødselsdag, hvor vi på dagen var 15 mennesker, så jeg lavede 3 dobbelt portion.

INGREDIENSER TIL MAZARINKAGEN

60 g. smør
60 g. sukker
½ vaniljestang
1 æg
75 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
70 g. revet marcipan
0,5 dl. mælk

INGREDIENSER TIL JORDBÆRMASCARPONE CREMEN

160 g. mascarpone
240 g. frosne jordbær
2 spsk. flormelis
½ vaniljestang

INGREDIENSER TIL MARCIPANOVERTRÆK

115 g. marcipan
15 g. glukosesirup
45 g. flormelis

Til at pynte kagerne med på toppen har jeg brugt frysetørret hindbær og fintrevet hvid chokolade.

FREMGANGSMÅDE PÅ MAZARINKAGEN

Til at starte med skal du blande sukker og vaniljekornene (også det til jordbærmascarpone cremen), du kan se hvordan i denne guide. Herefter skal du røre smør, sukker og vaniljesukkeret godt sammen til det er en luftig masse. Ægget tilsættes og der skal igen røres godt i massen. Tilsæt hvedemel, bagepulver, revet marcipan og mælk, og rør til det er en ensartet dej.

Du skal nu smøre en springform med smør og hælde dejen i formen. Kagen skal bages midt i ovnen ved 180 grader i ca. 25-30 minutter. Kagen skal afkøle i springformen.

Mini mazarinkager med jordbærmascarpone creme

FREMGANGSMÅDE TIL JORDBÆRMASCARPONE CREMEN

Kom de frosne jordbær i en gryde og lad dem koge ved svag varme i 10-15 minutter indtil jordbærrene er bløde. Blend jordbærrene til en puré og afkøl det. Imens den står og køler af, skal du piske mascarpone, flormelis og lidt af det vaniljesukker, som du lavede tidligere. Det skal piskes i 5 minutter. Mascarponecremen skal være fast og luftig. Når den er det, skal den kolde jordbærpuré tilsættes og piskes godt i mascarponecremen. Kom cremen i en engangssprøjtepose og kom den på køl imens du laver resten.

FREMGANGSMÅDE TIL MARCIPANOVERTRÆK

Bland alle ingredienserne til marcipanovertrækket sammen til det er en ensartet masse, meget gerne i en røremaskine. Drys flormelis på bordet og rul marcipanen ud til en stor firkant. Det må ikke rulles for tyndt ud, da det krakelere, når det sættes rundt om kagen. Marcipanen skal være til at flytte rundt under hele udrulningen, så sørg for at have lidt flormelis på bordet hele tiden. Skær nu et bånd af marcipanen, som du skal bruge til at sætte fast rundt om mazarinkagerne. Det skal ca. være 4 cm. i bredden og 12 cm. i længden for at det passer rundt om kagen, ellers skal du selv lige måle efter, alt efter kagens størrelse.

SAMLING AF MAZARINKAGERNE MED JORDBÆRMASCARPONE CREME OG MARCIPANOVERTRÆK

Udstik 10 cirkler af kagen med en rund udstiksform med en diameter på 5 cm. Kageresterne kan fryses til senere brug, f.eks. til romkugler. Lad en af cirklerne være i udstikkerformen og kom jordbærmascarpone cremen på kagebunden og herefter skal du lægge en kagebund ovenpå og så endnu et lag jordbærmascarpone creme. Jeg har 5 udstikkerforme, så jeg samler de 5 kager på denne måde og stiller dem i fryseren i 10-15 minutter, så det sætter sig og det er nemmere at fjerne udstikkerformen og sætte marcipanovertrækket fast rundt om kagen. Når du har gjort det med alle 5 kager, kan de opbevares i lufttætte beholdere i køleskabet indtil de skal serveres. Du kan derfor sagtens lave kagerne dagen før de skal serveres.

Mini mazarinkager med jordbærmascarpone creme

Dette indlæg indeholder affiliate links!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lakrids- og chokoladekage m. hvid chokolade/lakridsganache