Mini mazarinkager med jordbærmascarpone creme

Sundt og velsmagende fyld til hjemmelavet forårsruller

Jeg har altid været helt vild med forårsruller, men aldrig rigtig været særlig glad for dem man kan købe frosne i et supermarked. Derfor har jeg sjældent fået forårsruller, kun hvis jeg var på kinesisk restaurant. Endelig tog jeg mig mod til at prøve at lave dem selv. Det passer perfekt med at vi tit har mange grøntsager i vores køleskab og samtidig gerne vil spise sundt, så det skulle selvfølgelig afprøves. Jeg fulgte som sådan ikke en bestemt opskrift, men prøvede mig frem ud fra hvad jeg gerne ville have i forårsrullerne. Ud af denne opskrift bliver der ca. 16 stk.

Fyld til forårsruller

FORÅRSRULLER MED GRØNTSAGER & SVINEKØD/KYLLING

INGREDIENSER

1 stort løg
2 forårsløg
250 g. hakket svinekød
250 g. kylling i strimler
200 g. champignon
5 gulerødder
1-2 spsk. fiskesauce
Salt
Karry
Rispapir eller forårsrulledej
Fritureolie

FREMGANGSMÅDE

Du skal starte med at finthakke løg og forårsløg. Skær champignon ud i tern. Riv gulerødderne og herefter skal de rives i tynde strimler. Find to gryder frem, den ene til fyldet med hakket svinekød og den anden med kylling skåret i strimler. Hæld en smule olie i gryderne og svits kødet i gryderne. Når kødet er brunet, skal løg og forårsløg tilsættes. Herefter skal gulerødder og champignon i gryden og simre med resten. Til sidst skal karry, salt og fiskesauce tilføjes, og lad fyldet simre i 5-10 minutter. Fyldet skal dryppe af og afkøles før det skal bruges i forårsrullerne. Man kan sagtens bruge det mens det er varmt, men det er nemmest at folde forårsrullerne hvis fyldet er køligt.

Fyld til forårsruller

Uanset om du bruger rispapir eller forårsrulledej, så vil jeg anbefale at du lægger fyldet midtpå, men tættest på dig selv. Hvis du bruger rispapir, skal det gøres vådt med lunkent vand, og det er bedst at bruge to stykker rispapir, så fyldet ikke falder ud når de steges. Når fyldet er lagt på rispapiret skal siderne foldes ind mod midten, inden resten rulles sammen og det skal rulles stramt så der ikke kommer luftbobler når de steges i fritureolien. Der skal nok komme en guide på bloggen senere, men jeg glemte dog at tage billeder i mit kaos i køkkenet (jeg lavede middag til veninderne med forårsruller, så det lignede et kæmpe kaos i køkkenet).

Man kan vælge at stege forårsrullerne i olie på en pande, men jeg valgte at hælde fritureolie i en gryde, og når det har den rette temperatur (det kan testes ved at tage et lille stykke kød fra fyldet og putte ned i gryden med fritureolien, hvis det siger den såkaldte “friture lyd” så er det klar). Du skal så lægge et par forårsruller i gryden med en hullet ske eller en paletkniv. Når de er blevet mørkebrune/gyldne, og de ser sprøde ud, så er de klar til at blive taget op af gryden.

For at holde dem varme imens resten bliver stegt i olien, kan du tænde ovnen og lægge de færdige forårsruller i et fad og stille det i ovnen, og så har du stadig varme og lækre forårsruller.

Du kan servere dem med en lækker salat eller bønner, kun fantasien sætter grænser! De skal selvfølgelig også serveres med soya og sur-sød chilisauce. God appetit! 🙂

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mini mazarinkager med jordbærmascarpone creme