Hjemmelavet chokoladeskåle med jordbær og melon

Småkager med farverigt hjerte og krymmel

Jeg elsker simpelthen at være kreativ, når det gælder min tid i køkkenet. Selvom det til tider kan være udfordrende og tidskrævende i en i forvejen travl hverdag, så holder det mig bestemt ikke tilbage. Jeg skal altid prøve nye opskrifter af. Jeg bruger meget tid på at finde opskrifter på nettet, som skal prøves på et tidspunkt og nogle gange også med helt egne fortolkninger af både madretterne og desserterne. Det skal selvfølgelig være både sunde opskrifter, men også når man virkelig skal nyde lækre søde sager.

SMÅKAGER MED FARVERIGT HJERTE OG KRYMMEL

småkager

Jeg så på facebook en video med disse søde og flotte småkager, hvor der er et farverigt hjerte midt i. Dem skulle jeg selvfølgelig prøve at lave også selv om det så tidskrævende ud, men det skulle lykkedes! Det er et regnbue hjerte med fine farver og du kan helt selv vælge! Også formen på småkagerne. Du kan vælge at følge denne opskrift, som er med et hjerte midt i, men du kan også lave firkanter eller hvad du har lyst til. I den opskrift jeg fandt på youtube, hvor man kan se videoen med hvordan man gør, bliver småkagerne rullet i krymmel inden de skæres ud i tynde skiver.

INGREDIENSER

170 g. usaltet smør
155 g. flormelis
1 tsk. vaniljesukker eller essens
En knivspids salt
3 store æg
310 g. mel
Pastafarver (6 stk.)
1 pasteuriseret æggehvide
1 tsk. vand

FREMGANGSMÅDE

Smørret skal være blødt og gerne udblødes lidt mere, se hvordan i videoen her. Herefter skal du tilføje flormelis som skal røres godt sammen med smørret. Tilsæt salt og vaniljesukker samt æggene, og rør det godt sammen. Når massen er ensartet, skal du blande mel i. Rør rundt til det er blandet godt. Det vil blive klumpet og så er det klar til at vendes ud på køkkenbordet.

Ælt dejen sammen til det er en stor kugle/klump. Herefter skal du dele dejen, så ? er til den lyse dej, som skal rundt om hjertet. Jeg vil anbefale at du lægger denne i en frysepose og lukker den til imens du skal farve resten af dejen. Nu skal de ? dele af dejen deles i 6 lige store stykker. Du skal nu farve hver enkelt del i farverne og det skal æltes godt ind i dejen, så farven er ensartet. Kig gerne i videoen for at være helt sikker på hvordan du skal gøre. Du skal nu bruge en hjerteformet udstikker på ca. 3 cm. i diameter.

SmåkagerSmåkagerSmåkager

Nu skal de 6 dele dej rulles ud og du skal starte med én ad gangen. Når de alle er rullet ud og har ca. samme størrelse, skal de lægges ovenpå hinanden og hvert lag skal limes sammen med æggehvide og æg, der er blandet. Nu skal dejen lægges i enten køleskabet i et par timer eller i fryseren i ca. 30 minutter. Herefter skal de skæres ud, så de har den samme tykkelse som den hjerteformede udstikker. Udstik hjerterne og når det er gjort, skal de lægges ovenpå hinanden og som før skal de limes fast med æggehvide og vand.

SmåkagerSmåkagerSmåkager

Nu skal hjerterne pakkes ind i den almindelige dej, som har lagt på køl imens resten blev lavet. Det skal lægges ned i “hullerne” og hele vejen rundt, så de bliver runde og hjertet stadig har den rigtige form inden i. Pensel med æggehvide udenpå og rul den nu i krymmel. Tag en skarp kniv og skær småkagerne ud, så de har den rigtige tykkelse (den tykkelse du ønsker). Tænd ovnen på 175 grader og bag småkagerne i ca. 10-15 minutter. Lad dem køle af og så er de klar til at blive serveret for gæsterne eller du kan også nyde dem helt alene!

   

6 kommentarer

 • Alice Nørgaard Andersen

  Min dej blev også meget fedtet, jeg kiggede så nærmere på videoen til denne småkage, de bruger ikke hele æg men kun æggeblommer, det bevirker at dejen ikke bliver nær så fedtet

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kokkerier med passion

   Hej Alice.
   Tak for informationen – det havde jeg overset, så kan jeg bedre forstå det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • malene

  Hej lækker opskrift menn synes det blir meget fedtet og blød kh malene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kokkerier med passion

   Hej Malene.
   Jeg har selv haft samme problem – og synes det var svært at arbejde med, men det kan anbefales at lægge dejen i fryseren når det er rullet ud i firkanterne og så lægge dem sammen til sidst. Når de er lagt sammen, kan de også kommes i fryseren lidt inden resten af dejen lægges ud over de udstukket hjerter.

   Det sidste kan godt blive lidt fedtet, men det er svært at arbejde med dejen der skal udover hjerterne, hvis de ikke er bløde i det.

   Håber det kan hjælpe dig – og gøre det mindre fedtet og blødt, hvis du forsøger dig igen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Hej
   Super opskrift
   Dejen bliver blød da der ikke skal hele æg i, men blot kun æggeblommerne

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kokkerier med passion

   Hej Mette.
   Tak for informationen. Så kan jeg bedre forstå det blev så blødt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet chokoladeskåle med jordbær og melon