Hjerteformet fyldte chokolader med hvid og mørk chokolade

Nem hverdagsret: kylling i karry m. ris og grøntsager

I en travl hverdag med lange arbejdsdage samt at der skal være tid til træning, kan det som nævnt tidligere, være svært hvad man hurtigt kan lave til aftensmad. Det skal jo både smage godt og være nemt at lave. Når jeg laver denne nemme hverdagsret, så sørger jeg for at lave nok til to dage, så der er både til aftensmad og frokost. Når jeg ved at jeg skal træne efter arbejde, så sørger jeg for at lave f.eks. denne ret dagen før. Så er der til aftensmad den dag og dagen efter enten før eller efter træning. Det er både nemt og virkelig lækkert. Så kan jeg bruge aftenen på andre ting. Så har jeg mere tid om aftenen til at se fjernsyn, forberede indlæg og opskrifter, og selvfølgelig endnu mere tid i køkkenet til at lave nogle af alle de lækre opskrifter.

Jeg valgte at lave to gryder, da jeg ville lave karry sovs med mel og vandet fra de kogte kyllingebrystfiletter. Der skulle være en portion med almindeligt hvedemel og en portion med majsmel specielt til kæresten. Der kom også lidt forskellige grøntsager i, men det vil være opdelt under ingredienser, så kan man selv vælge om alt skal i én gryde.

Nem hverdagsret

NEM HVERDAGSRET

Som nævnt i starten af indlægget, så skal det nogle gange gå hurtigt og være nemt. Derfor vil jeg prøve at lave flere indlæg som vil få overskriften “Nem hverdagsret: “opskriften”, så du kan finde inspiration her i hverdagen. Nogle af retterne kan også bruges hvis du får gæster eller du skal have en lækker middag med kæresten. Det eneste som mange af dem kræver er at du forbereder det dagen før og der er til flere dage. Det kan også være retter, som på dagen ikke kræver så meget tid.

Denne opskrift på kylling i karry m. ris og grøntsager blev lavet til en dag efter træning og middag med en veninde, så der blev lavet en stor portion. Kæresten havde også frokost til dagen efter, og vi fik det til aftensmad 2 dage. Du kan selvfølgelig lave en mindre portion end denne, hvis du kun vil have til én dag eller det kun er til dig selv.

INGREDIENSER

900 g. kyllingebrystfilet
2 dåser hele majs
5 gulerødder
1 løg
1 eller 2 bakker champignon
1 broccoli
3 forårsløg
1 squash

Hvedemel
Majsmel
Margerine
Salt
Karry
Vand
Ris

FREMGANGSMÅDE

Til at starte med skrælles og skylles grøntsager, og de snittes i skiver. Herefter skal du sætte en gryde med vand over, og når det koger skal kyllingen koges i ca. 20 minutter.

Herefter skal sovsen laves, og her vil jeg kun beskrive hvordan man laver den med almindelig hvedemel, da man skal gøre det på præcis samme måde med majsmelet. Til at starte med skal margarinen smeltes og så skal karryen svitses. Herefter tilsættes hvedemelet og du skal nu røre det godt sammen med margarinen og karryen. Herefter hældes vandet fra kyllingen i og pisk det sammen. Når sovsen har den rette konsistens, skal grøntsagerne tilsættes og salt tilføjes. Når det har kogt i 10-15 minutter er det klar til at servere med risene.

Kog ris efter anvisningen på pakken, så det er færdig samtidig med karry sovsen og grøntsagerne.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjerteformet fyldte chokolader med hvid og mørk chokolade