Nem hverdagsret: kylling i karry m. ris og grøntsager

Små kransekagestykker

Man kan servere hjemmelavet kransekager til alle specielle begivenheder. Det kan være f.eks. til nytår, fødselsdagsfester osv. Denne gang har jeg sagt ja til at lave små kransekagestykker til min mor og hendes kæreste, som skal holde 50 års fødselsdag om en måneds tid.

Kransekagemassen kan man lave en uge før, så de kun skal bages i ovnen, men man kan også sagtens bage dem og så fryse dem ned indtil de skal bruges. De skal bare tøes op dagen før de skal serveres. Så jeg har bagt dem i forvejen og de er nu i fryseren. Det var simpelthen det nemmeste for mig, når jeg nu skal lave desserten til fødselsdagen også.

SMÅ KRANSEKAGESTYKKER

Små kransekagestykker

INGREDIENSER TIL KRANSEKAGEMASSE

500 g. ren rå marcipan
200 g. rørsukker
100 g. æggehvider

INGREDIENSER TIL GLASUR

100 g. flormelis
Æggehvider

Små kransekagestykker

FREMGANGSMÅDE

Først skal rørsukker og pasteuriseret æggehvider røres sammen. Lad det trække i 1 time for at opløse sukkeret. “Sukkerhviden” æltes nu ind i marcipanen lidt efter lidt til det er en ensartet masse. Kransekagemassen kommes i en sprøjtepose med en blomster tyl, og de skal nu sprøjtes ud på en bageplade med bagepapir til de ser ud som på ovenstående billede. Så det ligner små blomster. Lad dem lufttørre i 30 minutter. Ovnen skal tændes på 200 grader og kransekagestykkerne skal nu bages i 5-8 minutter til de er gyldne. Herefter skal de afkøles.

Hvis du vælger at fryse kransekagestykkerne ned, så vil jeg anbefale at der først sprøjtes glasur på når de er tørret op og klar til festen, hvor de skal serveres.

Når du skal lave glasuren, så skal flormelisen sigtes i en skål og tilsættes en smule pasteuriseret æggehvide lidt af gangen, imens glasuren piskes luftig og hvid med en håndmikser. Glasuren skal være lige nøjagtig så flydende at man kan sprøjte den ud, men den må heller ikke flyde sammen, når den røres i. Sprøjteglasuren kommes i et lille kornet (et trekantet stykke bagepapir, foldet til et kræmmerhus) og der sprøjtes de klassiske striber på de afkølede kransekager.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nem hverdagsret: kylling i karry m. ris og grøntsager