Nyt i køkkenet: flot & anderledes servering med skiferplader

Tilbehør: Gulerods- og kartoffelmos

Kartoffelmos er rigtig godt til mange rette og det er især godt simreretter, altså gryderetter osv. Når man spiser kartoffelmos, så får man hurtigt utrolig mange kartofler og det er som om man spiser endnu mere, bare fordi det er blevet til mos.

Da vi hjemme hos os prøver at skære ned på vores forbrug af kartofler, da det ikke er helt sundt i længden, så derfor ville jeg prøve noget nyt og anderledes.

Så i stedet for den helt traditionelle kartoffelmos, så valgte jeg at tilføje gulerødder til kartoflerne. Det er virkelig lækkert at spise til alle slags retter. Vi bruger det både til kylling og grøntsager og især til gryderetter, som normalt også smager rigtig godt med kartoffelmos.

TILBEHØR: GULERODS- & KARTOFFELMOS

Tilbehør: Gulerods- og kartoffelmos

INGREDIENSER

700 g. kartofler
300 g. gulerødder
1-2 dl. fløde
25 g. smør
Salt
Peber

Tilbehør: Gulerods- og kartoffelmosTilbehør: Gulerods- og kartoffelmos

FREMGANGSMÅDE

Skræl gulerødder og kartofler og skær dem ud i små skiver. De skal nu koges til de er helt møre, uden salt, da det først skal tilføjes til sidst. Hvis du putter salt i, når de koger, så er det medvirkende til at kartoflerne beholder stivheden og så er det svært at få til en god mos. Du skal selv vurdere hvornår de er møre nok og hvor længe de skal have, da det kan variere meget.

Når det er kogt færdig skal du hælde vandet fra og de skal nu stå og dampe lidt, så de afkøles en smule. Herefter skal du mose kartoflerne og gulerødderne, hvis de er meget møre kan du gøre det med en gaffel, men det går hurtigere hvis du blender det med en stavblender. Herefter skal du tilsætte lidt fløde ad gangen til det har den rette konsistens. Til sidst skal der smør i og det skal smages til med salt og peber. Man kan også putte krydderier i efter eget ønske.

Jeg kan bedst lide, hvis mosen ikke er helt pisket, så der må gerne være små stykker af gulerod og kartofler i. Du kan tilføje rødbeder, og så får du en flot lilla mos, men det skal prøves en anden gang. Det skal være velsmagende, men det gør bestemt ikke noget, hvis det også er flot.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt i køkkenet: flot & anderledes servering med skiferplader