Tilbehør: Gulerods- og kartoffelmos

Hjemmelavet sushi – maki & nigiri

Sushi

Sushi er helt klart det bedste jeg kan få – og så er det ikke noget som jeg bare lige bliver træt af. Dog er det meget dyrt at købe som take-away eller hvis man tager på restaurant og får det. Jeg har tit brugt mange penge på sushi, da vi tit har været ude og spise sushi eller bestilt det hjem. Derfor har jeg fundet ud af det godt kan betale sig at lave det selv, da det ikke er så dyrt.

Det ser svært ud, men man bliver overrasket over hvor nemt det faktisk er. Man kan ikke regne med at det bliver helt perfekt de første par gange man kaster sig ud i projektet, men det smager skønt. Og med tiden, bliver det også helt perfekt.

REDSKABER & RÅVARER TIL SUSHI

Indholdet i vores sushi er meget varierende, men der er altid laks, krabbe og indbagte rejer i. Nogle gange har vi også prøvet med tun og crispy ebi. Selvfølgelig bruger vi også avokado, forårsløg, agurk osv. Derudover er der også et par ting du skal købe for at kunne lave din egen sushi. Du kan finde det i normale supermarkeder, men hvis du vil finde et større udvalg, så er min anbefaling at du tager i et etnisk supermarked eller grønthandler. Du skal bruge sushi ris, risvineddike og tang.

Det er også vigtigt at have de rette redskaber til at lave din egen sushi – og det kan anbefales at du køber et sushi starter kit. Jeg fik et i julegave for et par år siden, og det er jeg rigtig glad for. Der er alle de ting som du skal bruge, altså bambusmåtte, sushi ris, risvineddike, tang, wasabi, ingefær og soya. Det er en god start til den første gang du skal lave sushi, da du så ved til en anden gang hvad du skal huske altid at have til rådighed.

HÅNDTERING AF RÅ FISK

Jeg har brugt rå laks fra Sallings fiskehandler til min sushi. Jeg købte i god tid nogle laksebøffer, som jeg skar ud i tilpasse stykker/skiver og herefter frøs jeg det ned i 2-3 dage ved -18 grader.

Sushi

Ifølge fødevarestyrelsen skal fisk, der anvendes til have været nedfrosset ved – 20 grader i mindst 24 timer, og det er derfor jeg sørger for at være på den sikre side, da fryseren ikke er mere end -18 grader. Formålet med at nedfryse fisken er at dræbe eventuelle parasitter i fisken. Det er dog sjældent at der er parasitter i de fiskearter, der kan købes herhjemme, men jeg vil heller være på den sikre side. Det samme gælder selvfølgelig alle andre former for rå fisk, som jeg vil bruge.

SÅDAN LAVER DU SUSHI RIS

Skyl risene grundigt ved at hælde risene i en si og skyl med vand. Risene skal nu dryppe af i sien i en skål eller gryde, og de skal dryppe af i ca. ½-1 time. Herefter kommes risene i en gryde med 6 dl. vand. De skal nu koges i 5-10 minutter og herefter skrues der ned på svag varme og lad risene koge i yderligere 10-15 minutter. Tag gryden af varmen og lad dem stå i 10 minutter under låget. Imens risene køles lidt af, skal du blande risvineddike, flormelis og salt, og herefter skal risene fordeles i et fad og eddikeblandingen hældes over risene. Vend forsigtigt risene så eddike- blandingen bliver fordelt jævnt. Herefter skal risene køle af til de har stuetemperatur, og de er nu klar til at rulle sushien.

Sushi

FYLD TIL DIN HJEMMELAVET SUSHI

Avokado
Agurk
Forårsløg
Laks
Krabbe
Indbagte rejer

Soya
Wasabi
Ingefær
Chili mayo

SÅDAN RULLER DU DEN HJEMMELAVET SUSHI

Til at starte med skal du tage et stykke tang, som skal gøres vådt/fugtigt. Herefter skal du fordele ris på tangen, men ikke et alt for tykt lag. Kom herefter fyld ovenpå risene hvis du vil have tangen yderst. Hvis du derimod vil lave inside out, så skal du vende tangen om og så komme fyldt på, så risene kommer yderst. Til sidst skal du rulle den forsigtigt sammen, og jeg vil anbefale evt. at finde nogle videoer på youtube med hvordan det gøres, da den skal rulles stramt. Det kan anbefales at du lægger rullen på køl inden den skæres ud inden servering.

SushiSushiSushiSushiSushiSushi

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tilbehør: Gulerods- og kartoffelmos