Hjemmelavet sushi - maki & nigiri

Tilbehør: Tzatziki

Tzatziki er virkelig lækkert som tilbehør til de fleste retter, og det er samtidig nemt og hurtigt at lave. Jeg er helt vild med hvidløg, og det skal helst bruges i så mange retter som muligt, men det må også gerne være med måde, så det ikke bliver for meget. Tzatziki bruges mest til græske retter, men det er blevet meget mere populært og man kan sagtens spise det til mange retter. I min familie bliver det tit serveret som tilbehør til en hovedret, f.eks. til fest.

TZATZIKI

Tzatziki

INGREDIENSER

1-2 agurker
2-3 fed hvidløg
Græsk yoghurt
Salt

FREMGANGSMÅDE

Til at starte med skal du skylle agurkerne og herefter skal de rives på et rivejern. Det skal helst rives på en af de større sider, så det ikke bliver alt for små strimler. Herefter skal du gøre 2-3 fed hvidløg klar, og hæld græsk yoghurt i en skål. Du må selv vurderer hvor meget græsk yoghurt der skal bruges, da det kommer an på mængden af agurker. Det skal gerne være sådan at der ikke er alt for meget græsk yoghurt. Ellers bliver det nemt for vandet i konsistensen.

Når den græske yoghurt er hældt op i skålen, skal du presse hvidløget med en hvidløgspresser og så skal du smage det til med salt. Herefter skal du presse vandet ud af agurken enten med hænderne eller læg det på noget køkkenrulle og pres vandet ud.

Så skal agurken blandes i den græske yoghurt, og så skal du smage tzatzikien til. Hvis du synes der skal mere salt i, så tilføj lidt mere i tzatzikien. Hvis den skal stå i køleskabet i noget tid, så vil jeg anbefale at du ikke bruger for meget hvidløg og salt, da det bliver mere kraftig i smagen, når det får tid til at trække smagen til sig. Det kan gå hen og få en meget kraftig smag af hvidløg, og det kan være at du eller dine gæster ikke er vild med det, så spar på det, hvis den skal stå til dagen efter.

TzatzikiTzatziki

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet sushi - maki & nigiri