Personligt indlæg: serviet foldet til en blomst

Vaniljekage m. rødt hjerte, glasur og kagekrymmel

En flot og anderledes kage, nemlig en vaniljekage med rødt hjerte i midten, rødt glasur og kagekrymmel. Kagedejen skal farves og bages i ovnen, herefter bliver den udstukket med en hjerteudstikker og så skal der et lag kagedej mere ud over hjertet inden det skal bages igen.

Kagen kan med fordel bruges til en børnefødselsdag, men også til en middag med veninderne, familien eller en romantisk date med kæresten. Der er til sidst i indlægget et par tips og tricks til hvad man kan gøre med kagen og hvad der er bedst, når du laver kagen.

Man kan også bruge kagedejen til lagkagebunde, så man får en regnbuelagkage, men denne opskrift vil jeg forsøge mig med senere, og så skal der nok komme en opskrift og billede.

VANILJEKAGE MED RØDT HJERTE, GLASUR & KAGEKRYMMEL

Vaniljekage m. hjerteVaniljekage m. hjerte

INGREDIENSER

115 g. sukker
3 æg
1 spsk. vand
115 g. hvedemel
½ tsk. bagepulver
Rød konditorfarve

Du skal bruge 2 gange af denne opskrift, da du først skal have dej til at lave hjertet og herefter endnu en dej til at hælde over hjertet, så du får en rund, flot kage, som er hvid udenpå.

FREMGANGSMÅDE

Pisk æg og sukker, så det bliver en skummende og hvid masse. Tilsæt vand og pisk godt sammen. Vend sigtet mel og bagepulver i massen. Kom rød konditorfarve i dejen og rør det forsigtigt rundt. Smør en lille rund form, og hæld dejen heri. Kagen skal nu bage i 15-20 minutter, tjek med en gaffel om der sidder dej fast, hvis der ikke gør, er kagen færdig.

Afkøl kagen en smule inden du udstikker et hjerte med din hjerteform. Hjertet skal nu skæres ud i tre lige store lag, så du får tre hjerteformet bunde.

Vaniljekage m. hjerteVaniljekage m. hjerteVaniljekage m. hjerte

Vaniljekage m. hjerteVaniljekage m. hjerte

Imens det udstukket hjerte afkøles, skal du lave endnu en dej på samme måde, dog uden at tilføje konditorfarve. Når det er klar, skal du lægge de tre hjerteformet lag i den samme runde bageform. Nu skal du stikke to spisepinde ned i lagene og de skal helst krydse hinanden.

Herefter skal den nye dej hældes i formen. Nu skal kagen igen bages i 15-20 minutter, og du skal stikke en gaffel i for at se om dejen er bagt nok.

Vaniljekage m. hjerteVaniljekage m. hjerte

Når kagen er færdig, skal du lave en rød/pink glasur med flormelis og vand indtil det får den rette konsistens. Herefter skal det hældes over den afkølet kage, så den bliver dækket af glasuren. Det overskydende røde kagedej, der er tilbage, altså det som er bagt og skåret væk ved udskæringen af hjertet, skal nu smuldres til krymmel og kagen med glasur skal rulles i den kagekrymmel.

Kagen er nu færdig og den skal skæres ud, så hjertet bliver helt ved udskæringen, se gerne denne video, hvor det er et andet mønster. Her kan du se hvordan hele kagen skal laves, men jeg har brugt min egen opskrift på dejen. Her kan du også se hvordan kagen skal skæres ud til servering.

Vaniljekage m. hjerteVaniljekage m. hjerteVaniljekage m. hjerte

TIPS & TRICKS

Man kan sagtens lave kagen dagen før servering, men man bør ikke pynte med glasur og krymmel før dagen, hvor den skal serveres. Hvis man ikke har så meget tid på selve dagen, kan man sagtens pynte den dagen før, men det er bedst at vente til selve dagen hvor kagen skal serveres.

Opskriften på kagedejen kan også bruges til at lave en regnbuelagkage med lagkagebunde i forskellige farver og en smørcreme.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Personligt indlæg: serviet foldet til en blomst