Vaniljekage m. rødt hjerte, glasur og kagekrymmel

Hverdagsretter, som er mere tidskrævende, en hel kylling i ovn

Hverdagsretter, blomkål i karry

De fleste dage vil vi gerne kunne lave nemme hverdagsretter, men nogle gange må det dog gerne være lidt mere tidskrævende. Vi kan godt finde på at lave en hel kylling engang imellem og så er der også til flere dage. Det gode er dog at man kan lave mange andre ting imens, da kyllingen passer sig selv i ovnen. Hvis du sætter kyllingen i ovnen, når du kommer hjem fra arbejde, så kan du sagtens vaske op, rydde op osv. imens, da den skal have 1 ½ time i ovnen.

HVERDAGSRETTER, SOM ER MERE TIDSKRÆVENDE, EN HEL KYLLING I OVN M. GRØNTSAGER

Hverdagsretter, tidskrævende

INGREDIENSER

En hel kylling, gerne økologisk
Kartofler
Gulerødder
Salt
Peber
Margarine
Mel
Kulør
Vand

FREMGANGSMÅDE

Til at starte med skal kyllingen lægges i et fad og krydres med salt og peber. Herefter skal der vand i bunden af fadet. Stil kyllingen i ovnen på 190 grader i 1 ½ time. Hver ½ time skal du gerne hælde vandet som er i fadet over kyllingen, så får det lidt mere smag og kyllingen bliver bedre når den er færdig. Når kyllingen er kommet i ovnen kan du gøre gulerødder og kartofler rene og de skal så kommes i en gryde med vand og salt. Så er tilbehøret klar til at blive kogt, når der er omkring ½ time tilbage af tiden for kyllingen i ovnen.

Når tilbehøret er sat til at koge, og de er ved at være klar til servering, så skal du igang med at lave den brune sovs, hvis du har lyst til at have det til maden. Margarinen kommes i en gryde og skal nu smeltes, når det er smeltet, skal der 2-3 spsk. mel i og røres godt rundt. Hvor meget mel du skal bruge afhænger af, hvor meget margarine du smelter. Når du har rørt det godt sammen skal du hælde noget af vandet fra kartofler i og røre godt rundt, så du undgår at det bliver klumpet. Tilsæt herefter vandet fra fadet med kylling og rør endnu engang godt rundt i det. Når det har den rette konsistens og det har været oppe at koge, skal du tilsætte kulør og smag det til med salt.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vaniljekage m. rødt hjerte, glasur og kagekrymmel