Bloggen er min passion ...

Sprøde hjemmelavet pommes frites

Her er min opskrift på lækre og sprøde hjemmelavet pommes frites. Det tager lidt tid, og de skal laves i løbet af dagen, men det er helt bestemt det hele værd! Du kan også sagtens lave andre ting i løbet af dagen imens du laver disse, der er meget ventetid, hvor de skal stå i vand og i køleskabet.

Sprøde hjemmelavet pommes frites

SPRØDE HJEMMELAVET POMMES FRITES

Jeg kan helt klart anbefale at du prøver at lave dine egne pommes frites. De smager så godt! Og det er samtidig ikke særlig svært at lave. Det kræver bare lidt tid.

Det er første gang jeg prøver at lave hjemmelavet pommes frites, så jeg er meget godt tilfreds med resultat. Dog ville jeg gerne at de var blevet lidt mere gyldne, men det drillede en smule.

INGREDIENSER

3-4 bagekartofler
Friture- eller rapsolie
Vand
Salt

FREMGANGSMÅDE

Skræl kartoflerne og skyl dem grundigt. Herefter skal de skæres ud i stænger, men de må ikke være alt for tykke, da det ellers kan være svært at få dem sprøde. Stængerne kommes i en skål med iskoldt vand og det skal nu stå i en time. Grunden til dette er, at man så trækker stivelsen ud af kartoflerne, så de kan blive ordentlig sprøde, når de skal steges. Når der er gået en time, skal kartofler dryppes af i et viskestykke så de ikke er helt våde. Sæt en gryde over med friture- eller rapsolie og når det er varmt, skal kartoffelstænger heri, det skal stå i et par minutter så de bliver møre.

Sæt nu stængerne i en skål og i køleskabet i ca. 30 minutter. Når de er afkølet, skal olien varmes op igen, og når du får “friture lyden” hvis du kommer én kartoffelstang derned, så kan du komme resten i. Det kan være en god idé at komme lidt i ad gangen, så der ikke er for mange i på samme tid.

TIP! Brug en hulske, da olien er meget varm og det dryppes af inden de tages over på en tallerken/skål.

Her anden gang at stængerne kommes i olien, vil det gå stærkere før de bliver gyldne, så hold øje med dem, og tag dem op, når de har den ønskede farve. Læg noget køkkenrulle på en tallerken, så fedtet kan blive suget ud. Til sidst skal der drysses groft salt over dine hjemmelavet pommes frites.

TIP! De kan serveres med hjemmelavet aioli eller andet hjemmelavet dressing.

Sprøde hjemmelavet pommes frites Sprøde hjemmelavet pommes frites Sprøde hjemmelavet pommes fritesSprøde hjemmelavet pommes frites

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bloggen er min passion ...