Roulade med dekorativt mønster og nutella

Fondant regnbuekage med hjertemønster

Regnbuekage

FONDANT REGNBUEKAGE MED HJERTEMØNSTER

Min opskrift på en fin fødselsdagkage, som jeg lavede til en sød pige. Det er en regnbuekage med et hjerte i midten og samlet med smørcreme. Den er overtrukket og pyntet med fondant.

INGREDIENSER (KAGEBUNDE)

6 æg
225 g. sukker
2 spsk. vand
225 g. hvedemel
½ tsk. bagepulver
Konditor-/pastafarve (blå, grøn, gul og pink)

INGREDIENSER (SMØRCREME)

150 g. smør
150 g. flormelis
½ tsk. vaniljesukker

FREMGANGSMÅDE (KAGEBUNDE & SMØRCREME)

Pisk æg og sukker til en skummende hvid masse. Tilsæt vand og pisk sammen. Vend sigtet mel og bagepulver i massen. Dejen skal nu deles i 4 lige store portioner og de skal nu farves i hver sin farve. Dejen skal i 4 smurte springforme, hvis du ikke har 4 springforme, så kan du sagtens bage én ad gangen. Bundene skal bage i 8-10 minutter ved 180 grader (varmluft), hvis du ikke bruger varmluft, så stil ovnen på 200 grader. Bundene skal herefter afkøles på en bagerist.

Regnbuekage

Når bundene er afkøles skal du udstikke et hjerte i midten af alle bundene, læg gerne to bunde ovenpå hinanden, så hullet bliver det samme sted.

RegnbuekageRegnbuekageRegnbuekageRegnbuekage

Smørcremen skal nu laves og her skal blødt smør piskes sammen med flormelisen. Herefter skal der tilsætte vaniljesukker og smag til om det har den rette konsistens, ellers tilføj lidt mere flormelis.

FREMGANGSMÅDE: SÅDAN SAMLES & PYNTES KAGEN

Kagen skal samles med en bund ad gangen, med det udstukket hjerte og smør så ovenpå bunden med smørcreme. Dette skal gentages med alle 4 lag og til sidst skal hele kagen smøres op med smørcremen, så den er klar til at blive overtrukket med fondant.

Se opskrift på fondant her. Rul fondanten ud og overtræk kagen med fondanten. Sørg for at det bliver glattet godt ud, så den får en flot overflade. Herefter skal pynten laves til kagen. Farv fondant i forskellige farver og udstik dem som du selv ønsker.

Kagen blev opbevaret i køleskabet til dagen efter, men med lidt køkkenrulle rundt om, for at den ikke bliver fugtigt. Køkkenrullen suger alt fugten til sig, så det kan anbefales.

RegnbuekageRegnbuekage

   

2 kommentarer

  • Pernille

    Hej, så fin en kage 🙂
    Har lige et spørgsmål, hvor stor var springformen du bagte bundene i?
    Vh Pernille

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kokkerier med passion

      Hej Pernille

      Jeg beklager meget det sene svar! Jeg har ikke haft så meget tid, så det er desværre bloggen der har været lagt lidt stille hen 🙂
      Men jeg har bagt bundene i en springform på Ø26, du kan også sagtens bruge andre størrelser, så får du selvfølgelig bare til flere bunde 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Roulade med dekorativt mønster og nutella