Oreo cheesecake

Blå blomster marengsbunde

Jeg er helt vild med marengs, og det er både som kyskager, fuglereder, lagkagebunde og hvad man ellers kan finde på. De kan laves i lige de farver og former som du selv har lyst til, så fantasien kan slippes fri. Det kan dog kræve noget øvelse at få dem helt perfekte, men det kræver bare at du forsørger nok gange, og så skal det nok lykkedes.

Denne marengs bliver meget fast i konsistensen og holder formen, også efter de har været i ovnen. Hvor længe de skal bages er du selv nødt til at vurderer alt efter hvor store du laver marengsen når de bliver sprøjtet ud på bagepladen.

Konsistensen på marengs er også en vigtig faktor, da det gør at de holder formen, især hvis du bruger en tyl til at få en bestemt form. Hvis konsistensen ikke er som den skal være, så vil marengs falde sammen. Her kan det være en god idé at tilsætte noget saft fra citron, lime og eddike, da det gør æggehviderne mere stive.

Jeg bager dem ved meget svag varme, da man så undgår at de bliver brune i toppen, men du kan også her selv eksperimentere og finde ud af hvad der passer dig bedst. Det kommer også an på hvilken ovn du har og hvordan den varmer. Størrelsen på marengsen har også en betydning for hvor længe de skal bages, men jeg vil mene alt fra 1-3 timer.

Blå blomster marengs

En vigtig ting, hvis du skal have succes med at bage marengsen er, at sukkeret er opløst. Ellers får du en marengs der knaser, og det er især træls hvis du bruger marengs som creme til at komme ovenpå en kage og det ikke skal bages. En god idé kan være at blende sukkeret inden du bruger det, da det så bliver meget finere og nemmere at opløse.

Det er lidt svært at vurderer hvor mange marengsbunde der bliver af denne opskrift, da det kommer meget an på hvor store du laver dine bunde. Jeg fik ca. 15-20 stk. ud af denne opskrift, og det passer med at jeg lavede omkring 2-3 portioner for at lave til 50 personer.

Det kan anbefales at prøve at lave dem i god tid, hvis du skal bruge dem til en fest f.eks., da du så ved hvor mange du får ud af portionen. Så kan du også få afprøvet hvor længe de skal have i ovnen for at have den rette konsistens.

Det er selvfølgelig op til dig selv om du vil have marengsen i forskellige farver og man kan kombinerer farverne helt som man har lyst til. Opskriften er dog forklaret med de farver og den måde jeg har valgt at gøre det på.

Det kan være en god idé at lade dem køle af i ovnen, når den er slukket, men hvis du skal bruge ovnen til at lave flere, f.eks. hvis det er til en stor fest, så kan de også sagtens køle af udenfor ovnen, men hold godt øje, da de ellers kan blive klistret.

BLÅ BLOMSTER MARENGS

Blå blomster marengs

Antal: 15-20 stk.
Tidsforbrug: 30 minutter

Tidsforbruget er kun selve det at lave massen og ikke bagetiden, da det kan variere meget. Jeg bagte dem i omkring 2 timer, men det kan være både mere eller mindre.

INGREDIENSER

4 bægre pasteuriserede æggehvider
280 g. sukker
Lidt eddike
Blå pastafarve

Det er vigtigt at tage æggehviderne ud af køleskabet i god tid, da de skal have stuetemperatur.

FREMGANGSMÅDE

Kom æggehvider i en skål og pisk til de skummer. Tilsæt eddike og pisk kun i kort tid. Kom lidt sukker i ad gangen, så det bliver opløst. Når sukkeret er opløst, skulle marengsen gerne være fast og have den rette konsistens. Del marengsen op i to skåle, så du kan tilsætte pastafarve i den ene og vend det forsigtigt i. Kom nu marengsen i to sprøjteposer med samme størrelse tyl i.

Kom bagepapir på en bageplade og sprøjt marengs blomster ud i ringe (som på billedet). Start indefra med den blå marengs og fortsæt til den har den størrelse du ønsker. Det sidste og yderste lag, skal være den hvide marengs som afslutning. Bag ved 80 grader i ca. 2 timer, men du er selv nødt til at vurderer hvornår du synes de er færdige, da det kan varierer meget.

Når de er bagt færdige, skal du slukke for ovnen og lade marengsen stå deri for at køle af, hvilket godt kan tage et par timer. Herefter skal de i en lufttæt beholder, for ikke at blive bløde. Det er meget vigtigt at de kommer i en lufttæt beholder, så snart de er afkølet, da de ellers vil blive klistret og det er med til at ødelægge konsistensen når du bider i kagen.

Blå blomster marengs

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oreo cheesecake