Hjemmelavede Pommes Rösti

Glutenfri spisesteder i Aarhus #1

Der er utrolig mange glutenfrie spisesteder i Aarhus, hvilket jeg først har fundet ud af imens jeg har været sammen kæresten, da det kræver glutenfri mad. Faktisk så troede jeg ikke at der var så mange steder, hvor man kunne få glutenfri mad. Derfor har jeg lavet en guide til dig/jer, så I ikke står på helt bar bund, hvis I får brug for det.

Mange af stederne er ikke 100 % glutenfrie, men der er retter og andet, som er både gluten- og laktosefrie. De fleste steder er det mest glutenfrit. Nogle af stederne skal det bestilles i forvejen.

Jeg fandt listen over glutenfrie spisesteder hos Glutenfri-mad.dk. Dog har jeg ved nogle af stederne tilføjet egne erfaringer. Der er også ændret lidt i de forskellige steder, så det er opdateret med nyeste information fra deres hjemmesider.

OBS! Nogle af spisestederne tager et ekstra beløb for det glutenfrie mad. Det kan ses på spisestedets hjemmeside, men jeg har forsøgt at skrive det de steder, hvor jeg i forvejen ved at det koster ekstra. Hvis du vil være helt sikker og vide det inden du tager afsted, skal du dog tjekke hjemmesiden for spisestedet.

Du må meget gerne skrive en kommentar, hvis du kender andre steder eller hvis du ved at et af stederne ikke længere tilbyder glutenfrie retter eller har lukket.

Der er både caféer, restauranter og bagerier, kiosker og indkøbsmuligheder. Denne #1 guide her er med caféer og der vil også være en med restauranter og bagerier, kiosker og indkøbsmuligheder.

Hvis du klikker på navnet på caféen, bliver du henvist direkte til deres hjemmeside.

CAFÉER I AARHUS

Mikuna er en vegansk café, hvor du kan få veganske burgere og sandwichs, og her kan du også vælge glutenfrit brød. Her kan du få smørrebrød, sandwichs, burgere og andre varme retter.

Frederiks Allé 96
8000 Aarhus C

Glad! er en café, hvor du kan få salater, gluten- og laktosefrie madpandekager og sandwichs. Alle retter er hjemmelavede af gode friske økologiske råvarer. De serverer morgenmad, sandwich, suppe og varme retter samt salater. Der serveres både almindeligt og glutenfrit brød.

Frederiks Allé 127
8000 Aarhus C

Rasmus Klump Familierestaurant ligger i Storcenter Nord, og her kan man få gluten- og laktosefrie pandekager, men man skal ringe dagen før og give besked om man ønsker det.

Storcenter Nord, Finlandsgade 17
8200 Aarhus N

Cafe Gaya er en økologisk café, som tilbyder vegetar- og veganermad. Her kan du få supper, salater, varme retter, sandwichs og burgere. Mange af retterne er uden gluten, mælk og æg, og man kan vælge friskbagt glutenfrit brød.

Vestergade 43
8000 Aarhus C

Rohde?s Cafe laver gluten- og laktosefrit sandwichbrød. Man kan helt selv vælge fyld til ens sandwich. Man kan også bestille burgere med glutenfrit brød og salater.

Tordenskjoldsgade 32
8200 Aarhus N

Cafe Ganegryd er en vegetarisk café med veganske og glutenfrie retter, og de anvender hovedsageligt økologiske råvarer. Her kan du få glutenfrie sandwichs, supper, burgere, boller eller salater samt glutenfrie muffins, cookies og dadelkonfekt.

Borggade 16
8000 Aarhus C

Cafe Fika serverer hjemmelavet glutenfrit brød og majspandekager med lækkert fyld. Her har vi før hentet mad og det kan anbefales. Det er lækre og friske råvarer.

Jægergårdsgade 47
8000 Aarhus C

Bistro Immervad kan servere glutenfrit brød, hvis man nævner det ved bestilling af bord.

Fiskergade 2, 4. sal
8000 Aarhus C

Cafe Hack kan lave glutenfrit brød og kage, hvis man kontakter dem på forhånd.

Teatergaden 1
8000 Aarhus C

Bülows Kaffebar serverer hjemmebagte gluten- og laktosefrie boller, brød og kage. Man kan også få en morgenmadstallerken, suppe og bagelsfyld i det glutenfrie brød.

Jægergårdsgade 80
8000 Aarhus Ci

FoodFein er en café hvor du altid kan få en glutenfri ret, og de kan også tilbyde glutenfrit brød til salater og sandwich samt glutenfri kage.

Sønder Allé 6
8000 Aarhus C

Ren og Stærk har både gluten- og laktosefri mad.

Mejlgade 51D
8000 Aarhus C

Broges Kafé og Deli er en hyggestue, hvor der serveres gluten- og laktosefrit brød til sandwich. Dog skal der betales et tillæg på 10 kr. Der serveres også salater og glutenfrie kager. Du kan blive vejledt om, hvad der er i deres produkter. De bestræber sig på at bruge økologiske råvarer.

Hans Broges Gade 17
8000 Aarhus C

Suppestegogis serverer gluten- og laktosefrie supper med glutenfrit brød. Du kan også få brunch og morgenmad med glutenfrit brød. De gør opmærksom på indhold med et skilt ?indeholder spor af? og det glutenfrie brød bliver serveret i en separat kurv.

Åboulevarden 82
8000 Aarhus C

Langhoff og Juul kan servere glutenfri brunch, det skal dog bestilles i forvejen.

Guldsmedgade 30
8000 Aarhus C

Joe and The Juice sælger glutenreducerede sandwich, hvilket vil sige at deres brød er glutenfrit, men det tilberedes på samme skærebræt og i samme toaster, som det brød med gluten. Joe and The Juice ligger flere steder i Aarhus, bl.a. i Bruuns Galleri, Magasin.

Kvindemuseets Café laver stenalderbrød og kager, så du skal bare spørge personalet.

Domkirkepladsen 5
8000 Aarhus C

Glutenfri AarhusGlutenfri AarhusGlutenfri AarhusGlutenfri AarhusGlutenfri Aarhus

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavede Pommes Rösti