Glutenfri spisesteder i Aarhus #1

Glutenfri spisesteder i Aarhus #2

Der er utrolig mange glutenfrie spisesteder i Aarhus, hvilket jeg først har fundet ud af imens jeg har været sammen kæresten, da det kræver glutenfri mad. Faktisk så troede jeg ikke at der var så mange steder, hvor man kunne få glutenfri mad. Derfor har jeg lavet en guide til dig/jer, så I ikke står på helt bar bund, hvis I får brug for det.

Mange af stederne er ikke 100 % glutenfrie, men der er retter og andet, som er både gluten- og laktosefrie. De fleste steder er det mest glutenfrit. Nogle af stederne skal det bestilles i forvejen.

Jeg fandt listen over glutenfrie spisesteder hos Glutenfri-mad.dk. Dog har jeg ved nogle af stederne tilføjet egne erfaringer. Der er også ændret lidt i de forskellige steder, så det er opdateret med nyeste information fra deres hjemmesider.

OBS! Nogle af spisestederne tager et ekstra beløb for det glutenfrie mad. Det kan ses på spisestedets hjemmeside, men jeg har forsøgt at skrive det de steder, hvor jeg i forvejen ved at det koster ekstra. Hvis du vil være helt sikker og vide det inden du tager afsted, skal du dog tjekke hjemmesiden for spisestedet.

Du må meget gerne skrive en kommentar, hvis du kender andre steder eller hvis du ved at et af stederne ikke længere tilbyder glutenfrie retter eller har lukket.

Der er både caféer, restauranter og bagerier, kiosker og indkøbsmuligheder. Denne #2 guide her er med restauranter og der vil også komme en med bagerier, kiosker og indkøbsmuligheder. Se også liste med caféer i Aarhus.

Hvis du klikker på navnet på caféen, bliver du henvist direkte til deres hjemmeside.

RESTAURANTER I AARHUS

Café Piccolina serverer glutenfrie pizzabunde, som er uden glutenfri hvedestivelse. Den indeholder dog skummetmælkspulver. Det vil ikke være et sted vi spiser, da alt også skal være laktosefri, men ellers ville det bestemt være en god mulighed.

Skolegyde 8
8000 Aarhus C

Byens Burger har glutenfrie burgerboller (til deres 100 grams burgere) og pizzabunde. Det koster dog 25 kr. ekstra boller til burgeren og 30 kr. ekstra for pizzaen.

Thorvaldsensgade 1
8000 Aarhus C

Restaurant Italia kan lave nogle af deres pastaretter glutenfrie.

Åboulevarden 9
8000 Aarhus C

Restaurant Grappa kan sagtens lave glutenfrie pizzaer, hvis man forudbestiller dem.

Åboulevarden 60
8000 Aarhus C

Mefisto Restaurant og Vinstue kan servere gluten- og laktosefri brunch, hvis det forudbestilles. Det samme gør sig gældende ved frokost og aftensmad.

Volden 28
8000 Aarhus C

Restaurant Mellemrum er villige til at lave om på deres menu, hvis den skal være vegansk eller glutenfri (også andre allergener), hvis de bliver gjort opmærksom på det ved bestilling af bord. De har også glutenfrit brød.

Fredens Torv 2
8000 Aarhus C

Globen Flakket kan lave gluten- og laktosefrie hovedretter. De har også en vegansk og glutenfri falafel-tallerken. Vi vil finde ud af om de kan servere glutenfrit brød.

Åboulevarden 18
8000 Aarhus C

Restaurant Komfur tager hensyn til allergier og kan servere glutenfrit brød.

Guldsmedgade 38
8000 Aarhus C

Nordens Folkekøkken kan lave glutenfrie retter, hvis det nævnes ved bordbestilling.

Jægergårsgade 6
8000 Aarhus C

Restaurant Flammen har en allergi liste på deres hjemmeside (link til hjemmeside), hvor der er oplyst hvilke retter der indeholder gluten. Det er også muligt at få glutenfrit brød. Vi har selv lige været på Flammen og de kunne hurtigt servere glutenfrit brød, som efter min kærestes mening smagte virkelig godt og var noget af det bedste han har fået på en restaurant.

Toldbodgade 6
8000 Aarhus C

Mackie?s Pizza og Cantina laver glutenfrie pizzabunde og burgerboller. Det skal bare nævnes når du bestiller det på restauranten, men ikke i forvejen. Du kan få det serveret på restauranten, men du kan også sagtens få det med hjem som take away. Jeg har tit spist her med kæresten og det er en kæmpe succes! De laver virkelig lækre burgere og pizzaer, som er gluten- og laktosefrie.

Se min anbefaling her.

Skt. Clemens Torv 9
8000 Aarhus C

Chido Mexican Grill har den mulighed for, at man kan få serveret mexikansk mad på en tallerken i stedet for i deres hvedetortilla. Samtidig er personalet gode til at vejlede.

Mejlgade 48A
8000 Aarhus C

Restaurant Et laver glutenfrit mad, hvis det bliver nævnt ved bordbestilling.

Åboulevarden 7
8000 Aarhus C

Sushi+ kan lave sushi uden gluten og de har også glutenfri sojasovs.

Åboulevarden 55
8000 Aarhus C

M.P. Bruunsgade 54
8000 Aarhus C

Kähler Villa Dining kan lave glutenfri mad, hvis det bliver nævnt ved bordbestilling.

Grenåvej 127
8000 Aarhus C

Sota Sushi kan lave glutenfri sushi og de har også glutenfri sojasovs.

Vestergade 47
8000 Aarhus C

McDonalds har gluten-, laktose og æggefrie burgerboller. Det er et af de gode steder at få serveret gluten- og laktosefri boller, da de er gode til at holde det adskilt fra maden med gluten. McDonalds ligger mange steder i Aarhus.

Burger King har gluten- og laktosefrie burgerboller. Burger King ligger både på Banegårdspladsen og på Viby Torv i Aarhus.

Restaurant Latin kan lave glutenfrie retter, hvis de bliver kontaktet på forhånd.

Klostergade 2
8000 Aarhus C

Klassisk Fisk kan lave glutenfrie retter, hvis de bliver kontaktet på forhånd.

Nørregade 38
8000 Aarhus C

Restaurant Olive har mulighed for at lave gluten- og laktosefri mad. De vil helst have at man kontakter dem dagen før. De kan også servere glutenfrit brød.

Kaløgade 1
8000 Aarhus C

Malling Kro kan lave glutenfri brød, og de kan også lave laktose- og glutenfri mad, hvis de bliver kontaktet på forhånd.

Stationspladsen 2
8340 Malling

SANS med Früd kan lave glutenfri brød og de kan også servere laktose- og glutenfri mad, hvis de bliver kontaktet på forhånd.

Mejlgade 35B
8000 Aarhus C

Glutenfri AarhusGlutenfri AarhusGlutenfri AarhusGlutenfri AarhusGlutenfri Aarhus

   

4 kommentarer

 • Kristina Yde

  Globen flakket serverer gf brød også til burgerbolle.

  Grappa laver de fleste pasta retter gf også og deres gf pizza bund er blevet meget bedre end for 1 år siden ☺
  Så vidt jeg læser det på deres hjemmeside, behøver man ikke kontakte dem på forhånd mere.

  Cafe faust serverer og gf mad – kan ikke huske det hele, men står på deres hjemmeside.
  Har selv lige fået deres gf burger:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kokkerier med passion

   Mange tak for informationerne. Det vil jeg da lige kigge på og få rettet til

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Dejligt at du har brugt tid på at lave denne oversigt! Stor hjælp når man har 3 børn med cøliaki!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfri spisesteder i Aarhus #1