Julekonfekt: Baileys kugler

Julebag: Brunkager

Julen er hjerternes fest og der er ikke noget bedre end duften af jul. Der er mange traditioner i julen og en af dem er julekonfekt og julebag, så her er min opskrift på brunkager.

Jeg havde for en uge siden en hyggelig aften med min mor, hvor vi lavede julekonfekt og bagte brunkager og pebernødder. En fordel er at rullerne af dej kan laves i forvejen og lægges i fryseren. Så kan de tages op, når du har tid til at bage dem og så har du nybagte småkager.

BRUNKAGER

Julebag

Antal: 200 stk.
Tidsforbrug: 60 minutter

Den færdige portion skal stå i køleskabet i mindst 1 døgn.

INGREDIENSER

250 g. smør
125 g. lys sirup
250 g. sukker
1 spsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
100 g. hakkede, smuttede mandler
25 g. finthakket sukat
1 ¾ tsk potaske
1 spsk vand
500 g. hvedemel

FREMGANGSMÅDE

Kom smør, sirup og sukker i en gryde (smørret skal være i mindre stykker). Lad det smelte ved jævn varme og under omrøring. Sørg for at det ikke koger. Smut og hak mandlerne. Kom smørblandingen i en skål og tilsæt kanel, nellike, hakkede mandler og sukat. Rør til blandingen er køligere. Opløs potasken i vandet og rør det i smørbladingen sammen med melet, lidt ad gangen.

Del dejen i 3 portioner og tril dem til ruller. Tildæk brunkagedejen og kom den i køleskabet i mindst 1 døgn. Skær herefter rullerne i tynde skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag brunkagerne øverst i ovnen i ca. 7 minutter ved 175 grader. Lad dem afkøle på en bagerist.

JulebagJulebag

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julekonfekt: Baileys kugler