Julebag: Brunkager

Julebag: Pebernødder

Julen er hjerternes fest og der er ikke noget bedre end duften af jul. Der er mange traditioner i julen og en af dem er julekonfekt og julebag, så her er min opskrift på pebernødder. Hvad er en jul uden pebernødder?! Jeg havde for en uge siden en hyggelig aften med min mor, hvor vi lavede julekonfekt og bagte brunkager og pebernødder.

KRYDREDE PEBERNØDDER

PebernødderPebernødder

Antal: 125 stk.
Tidsforbrug: 60 minutter

Den færdige portion skal stå i køleskabet i mindst 1 time.

INGREDIENSER

100 g. smør
1 æg
175 g. sukker
2 spsk piskefløde
1/8 tsk hjortetaksalt
½ tsk stødt kanel
½ tsk stødt hvid peber
½ tsk stødt ingefær
½ tsk stødt nellike
250 g. hvedemel

Pebernødder

FREMGANGSMÅDE

Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps og rør fløden i. Bland mel, krydderier og smør i en skål. Bland dejen med æggesnapsen og stil den i køleskabet i mindst 1 time. Rul dejen til stænger og skær små stykker. Tril dem herefter runde. Kom pebernødderne på en bageplade med bagepapir og bag dem øverst i ovnen til de bliver gyldne. Bag i 10 minutter ved 200 grader.

Pebernødder

ET PAR TIPS

Pebernødderne kan opbevares i en kagedåse i 1-2 uger. Dejen kan fryses – både den rå dej og de færdigbagte pebernødder. Hvis det er den rå dej, skal den tø op i køleskabet. Dejen kan deles i mindre portioner, når de fryses, så tør de hurtigere op.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julebag: Brunkager