Julebag: Pebernødder

Madbloggerudfordring #10 – Nytårsløjer

Kokkerier med passion er igen hoppet med på madbloggerudfordringen i deres 10. runde. I denne omgang af madbloggerudfordringen med nytårsløjer er der lagt op til lækre og velsmagende middage til nytårsfesten 2015/2016. Selvom det er lidt efter nytår, er det bedre sent end aldrig og man kan altid bruge det til en helt almindelig aften. Her får madbloggeren tildelt en kategori, som er:

? Velkomstdrink og appetizer(s)
? Forret
? Hovedret
? Dessert
? ?Kransekage? og drikkelse

Ved lodtrækning blev det bestemt at jeg skulle lave en ret i kategorien ?kransekage? og drikkelse. Nytårsaften skal efter min mening helst have masser af glimmer, farverige og flotte drinks.

Normalt gør jeg meget i at der er glimmer og drinks i flotte farver, men i år skulle kæresten og jeg holde nytår i Berlin, så derfor blev det lidt anderledes.

I et andet indlæg vil jeg beskrive hvordan den oplevelse var ? bestemt kun en fantastisk oplevelse! Dog uden det helt store ?kransekage? og drikkelse, da klokken blev midnat.

Jeg havde egentlig planer om at ville lave noget helt nyt og anderledes som kransekage, men tiden og kreativiteten svigtede lidt i juletravlheden, så derfor blev det ganske enkelt.

Der er bestemt heller ikke noget galt i at gå den enkle vej, og man kan sagtens gøre det velsmagende og nytårsagtigt. Og kransekagekonfekt er altid en succes! Især til nytår!

Jeg har glædet mig meget til at få inspiration af andre madbloggere, der deltager i udfordringen. Mon ikke det også kan bruges til helt almindelig weekendmiddage.

Du kan følge med og finde inspiration på Instagram under #madbloggerudfordringen og #madbloggerudfordringen10 samt på Facebook siden.

NYTÅRSLØJER MED KRANSEKAGER OG DRIKKELSE

Nytårsløjer

Antal: 25-30 stk.
Tidsforbrug: 30 minutter

INGREDIENSER

500 g. marcipan
100 g. flormelis
100 g. sukker
120 g. pasteuriseret æggehvider

FREMGANGSMÅDE

Pisk æggehvider og sukker til en ensartet og hvid masse. Skær marcipanen i mindre stykker og bland sammen med æggemassen. Du kan sagtens blande det i hånden, men jeg bruger en røremaskine, da det er lidt nemmere. Bland flormelis i marcipanmassen.

Kom massen i en sprøjteposen med en tyl, som passer til kransekagekonfekt. Tyllen skal være rimelig stor, da det ellers er svært at presse kransekagemassen ud af sprøjteposen.

Start med at lave en krans fra den ene side og kør derefter rundt i en cirkel. Kør til slut massen over midten og lav en lille top. Så får du den perfekte kransekagekonfekt.

Bag i en varmluft ovn på 210 grader i ca. 10-12 minutter. Hold godt øje med dem, så de ikke bliver brændte i spidsen. Det tager ikke lang tid fra de er perfekte til de kan være ødelagte, hvis de får bare en smule for meget.

Jeg har fundet en video, som perfekt viser hvordan du sprøjter kransekagemassen ud fra sprøjteposen. Jeg kan helt klart anbefale at du ser den inden du går i gang.

Du kan også sagtens lave en kugle ved at sprøjte direkte ud på pladen, men de bliver ikke helt så store, så derfor anbefaler jeg at du gør det på ovenstående måde.

SERVERET MED DRIKKELSE

Normalt ville jeg prøve at lave en flot og farverig drink til kransekagen eller servere champagne til. Dog blev det hvad jeg havde i køleskabet og det var Bailey, som er lækkert med isterninger i. Isterningerne havde jeg formet som en stjerne, i en chokoladeform.

Jeg havde glemt at købe champagne og kreativiteten med drinks svigtede her til sidst, så derfor blev det igen den nemme løsning, men dog utrolig lækkert.

Nytårsløjer

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julebag: Pebernødder