Daim muffins

Hjemmelavet jordbærsaft – en hjemmelavet saft med smag af sommer

Jordbærsaft

HJEMMELAVET JORDBÆRSAFT MED SMAG AF SOMMER

Jordbær minder mig om sommer og så snart man kan købe friske danske jordbær, så går jeg i køkkenet og laver lækre safter, desserter eller andet som indeholder jordbær.

Jordbærsaft smager frisk og sommeragtig. Efter et par dage med solskin, fik jeg lyst til jordbær og faldt over en opskrift på jordbærsaft, som jeg måtte prøve.

Jordbærsaft

Antal: 1 flaske/karaffel
Tidsforbrug: 30-35 minutter

INGREDIENSER

500 g. friske jordbær
2,5 dl. vand
1 vaniljestang
200 g. sukker

Der kan også bruges frosne jordbær, men det smager mere sommeragtigt med friske jordbær.

FREMGANGSMÅDE

Bærrene skal renses og skæres igennem. Herefter skal de i en gryde med vand, sukker og vaniljestang. Alt efter hvor sød du vil have saften, kan du hælde mere sukker i.

Kog det under låg i 25 minutter og herefter sigtes gennem en si. Jordbærsaften skal være klar og rød. Når saften er sigtet hældes det i flasken/karaflen. Hvis du vil have det skal holde længere, kan du skylle flasken i atamon. Jeg bruger ikke atamon, da saften alligevel bliver drukket indenfor et par dage, og det kan det sagtens holde i køleskabet. Opbevar jordbærsaften på køl og server iskold med frugt eller isterninger. Det smager selvfølgelig bedst på en sommerdag!

Jordbærsaft

ET PAR TIPS

Jordbærsaften skal nydes iskold – gerne med isterning. Du kan bruge almindelige isterninger, hjerteformet isterninger, isterninger med jordbær-/hindbærskiver eller frisk frugt.

Jeg vil anbefale at du fortynder med en smule vand når du hælder det op i glasset. Jeg drak det første gang uden vand tilsat og det er meget kraftig i smagen.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg vil sætte stor pris på din mening eller en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Daim muffins