Arkiv for ‘Appetizers’

Sweet potato chips

Sweet potato chips

Nu har jeg været i køkkenet igen efter en uges pause – jeg har haft meget travlt, da jeg er startet på mit 1. skoleophold på kontoruddannelsen offentlig administration. Når man ikke er vant til skole og lektier, så skal man lige igang – og derfor stilheden, men det skal laves om nu. Weekenden står i bloggens tegn! :-)

Jeg har prøvet at lave sweet potato chips til min kæreste. Han spiser mange søde kartofler sammen med alle de andre grøntsager som er en del af vores aftensmad. Derfor skulle der selvfølgelig tænkes på andre alternativer så det ikke bliver for ensformigt. De kan både spises som snack, f.eks. til en god film eller lignende, men også til aftensmaden som tilbehør.

INGREDIENSER

2-3 søde kartofler
Olivenolie
Groft salt

FREMGANGSMÅDE

Skræl de søde kartofler og skær dem herefter ud i meget tynde skiver – det er nemmest på et mandolinjern, men man kan også sagtens skære dem ud med kniv. Kartoffelskiverne skal steges på panden i olivenolie og steges til de er gyldne. Vend dem undervejs, så de bliver gyldne på begge sider. De må gerne blive mørke, det gør bestemt ingenting, da det ikke gør noget dårligt ved smagen. Til sidst lægges de stegte kartofler på et stykke køkkenrulle, så det overskydende fedt fjernes og drys med salt inden servering.

Sweet potato chipsSweet potato chips

Grove knækbrød uden gluten

Jeg har forsøgt mig med at bage grove knækbrød – dog uden gluten, så min kæreste også kan få glæde af mine eksperimenter i køkkenet. Jeg faldt over en opskrift hos Stinna.

Jeg har ændret få af ingredienserne for at sørge for de er glutenfri. Som du kan se på nedenstående billede er det ingredienser som jeg har brugt til at bage de grove knækbrød – og der er masse af kerner og sunde sager :-)

Grove knækbrød

INGREDIENSER

2 dl. fuldkornsrismel
1 dl. hørfrø
1 dl. solsikkekerner
1 dl. sesamfrø
1 dl. græskarkerner
½-1 dl. olie
1-1½ dl. vand
Salt

Grove knækbrød

FREMGANGSMÅDE

Alle ingredienserne blandes i en skål. Tilføj lidt olie og vand ad gangen – og vurder om der skal mere eller mindre i, konsistensen skal gerne være lidt blød, men ikke alt for blød. Dejen kommes på en bageplade med bagepapir og ovenpå dejen kommes endnu et stykke bagepapir. Dejen trykkes nu flad enten med hånden eller med en kagerulle. Bagepapiret fjernes og dejen skal nu skæres i knækbrøds form/størrelse. Knækbrødene skal bages ved 160-170 grader i ca. 40 min. Hold øje med dem, når de er færdige skal de være gyldne og sprøde.

Grove knækbrød

Det er bestemt ikke sidste gang jeg bager disse og kæresten var helt vild med dem, så mon ikke de bliver efterspurgt ;-)

Oliventapenade

Denne oliventapenade er både sund og nem at lave :-) Denne hjalp jeg min mor med at lave til deres nytårsmiddag, som de skulle spise som appetizers til Dronningens nytårstale. Den vil også være god at bruge til dip eller som forret på brød croutoner eller brødsticks.

INGREDIENSER

500 g. udstenede oliven
3 fed hvidløg
Jomfruolivenolie

FREMGANGSMÅDE

Blend de udstenede oliven med en foodprocessor eller en stavblender. Tilsæt presset hvidløg og en smule jomfruolivenolie. Det hele blandes og det kan nu anrettes på brød croutoner.

OliventapenadeOliventapenade

WordPress Backup