Arkiv for ‘Bagværk’

Hjemmelavet lakridssirup

Lakridssirup

HJEMMELAVET LAKRIDSSIRUP

Det er nemt at lave sin egen sirup og man skal bruge ganske få ingredienser. Man kan lave den med den smag, man selv ønsker. Man skal kun bruge 3 ingredienser. Jeg har valgt at lave lakridssirup, da jeg skulle bruge det til at lave lakrids is til min mors 50 års fødselsdag.

Man skal bruge vand, sukker og lakridspulver, som skal koges ind til lakridssirup. Den er meget anvendelig, da den kan bruges til morgenmad, pandekager, i eller ovenpå is, i eller ovenpå kager, i cookies, i speciel kaffe, ovenpå frisk frugt eller i en sund smoothie. Det kan også bruges til cocktails, så der er rigtig mange muligheder.

INGREDIENSER

2 dl. sukker
3 dl. vand
3 tsk. lakridspulver

LakridssirupLakridssirup

FREMGANGSMÅDE

Til at starte med, skal du blande sukker og lakridspulver sammen i en gryde. Herefter skal vandet tilsættes og så skal der røres med et piskeris rundt. Gryden skal være på mellemvarme, og nu skal den koge til konsistensen er som du ønsker. Jeg kogte den i ca. 30 minutter, hvor siruppen var kogt ind til det halve. Hvis den bliver for tyk, kan du tilsætte mere vand. Siruppen skal opbevares i et glas med låg på. Det er bedre at den bliver for tyk til at starte med, da du så kan tilsætte mere vand, og det er sværere hvis siruppen bliver for tynd.

Jeg opbevarer min sirup i køleskabet, og den kan holde længe.

Lakridssirup

Man kan også sagtens købe lakridssirup og jeg har også selv en fra Johan Bülow.

Glutenfrie burgerboller med sesamfrø

Glutenfrie burgerboller

Det kan være svært at nyde en lækker og velsmagende burger, når man ikke tåler gluten. Burgerbollerne er bagt med boghvede- og majsmel, så de er helt glutenfrie. Samtidig er det laktosefrie burgerboller og der er heller intet ost i vores burgere, når de bliver samlet. Min kæreste fik kyllingestrimler og jeg fik pulled pork, som var lavet af Jensens Bøfhus, så det gjorde det en del nemmere og hurtigere at lave aftensmaden den dag. Resultatet blev overraskende godt og i forhold til at de er glutenfrie, så smagte de slet ikke sådan. Normalt kan jeg nemt smage, at der ikke er hvedemel i når vi bager boller, men disse burgerboller var utrolig lækre! Man kan sagtens gemme bollerne i en tætlukket frysepose til dagen efter. Så man kan sagtens spise burgere to dage i træk eller til aftensmad og frokost dagen efter, da der bliver ca. 8 stk. Da burgerbollerne var færdige i ovnen blev min kæreste burger fyldt med salat, agurk, squash og kyllingekød samt salsa dressing. Han var helt vild med burgerne, så det endte med han spiste 4 stk., og gemte 2 stk. til dagen efter til frokost. Det skal lige siges at burgerbollerne ikke bliver vildt store, da de ikke hæver så meget. Min burger blev fyldt med salat, løg, agurk, champignon og pulled pork samt BBQ dressing.

Glutenfrie burgerbollerGlutenfrie burgerbollerGlutenfrie burgerboller

INGREDIENSER

25 g. gær
4 ½ dl. lunkent vand
3 spsk. olivenolie
En smule salt
2 spsk. Fiber HUSK
100 g. majsmel
250-300 g. boghvedemel
1 æg til pensling
Sesamfrø

Man kan sagtens bruge majsmel i stedet for boghvedemel, men så skal der lidt mindre i. Hvis dejen bliver alt for tyk, kan du tilføje lidt mere olivenolie. Dejen bliver ikke helt fast, så det er ikke meningen at den skal kunne æltes, men lægges i 8 klatter på en bageplade med bagepapir.

FREMGANGSMÅDE

Til at starte med skal gæren røres ud i det lunkne vand. Lad det stå i ca. 5 min., så gæren får tid til at arbejde. Rør herefter salt og olie i. Nu skal du piske HUSK i med et piskeris og lad det stå i et par minutter. Herefter skal du tilsætte majsmel og halvdelen af boghvedemelet, mens der piske med en elpisker eller røremaskine. Tilsæt resten af melet, men lidt ad gangen, da det ikke er sikkert alt skal bruges. Det bliver du nødt til at vurdere ud fra konsistensen på dejen.

Nu skal du tage en bageplade med bagepapir og lægge 8 klatter med to skeer og fordel så de bliver lidt ovale. Det ser lidt forkert ud når det lægges på bagepladen, men de får formen, når de har hævet. Bollerne skal hæve i 45-60 minutter inden de skal pensles med æg og drysses med sesamfrø på toppen. De skal nu bages i ovnen i 30-35 minutter ved 200 grader. Lad dem køle en smule af inden du skærer dem over. Nu kan du fylde lige det fyld i du selv ønsker! :-) Og det er nu muligt at spise burgere med god samvittighed, da det er glutenfrit.

Uæltet og koldhævet boghvedebrød

Boghvedebrød

Prøv at tænk hvis du kunne få et sundt franskbrød, der er en form for surdejsbrød samtidig med at det er glutenfrit. Det er lige hvad jeg har her. Det er et boghvedebrød som er uæltet og koldhævet. Min kæreste fandt opskriften og det er både sundere og lækkert. Jeg er dog også allerede blevet helt vild med denne opskrift og det smager ligeså godt som franskbrød.

INGREDIENSER

1 pk. tørgær
8 dl. køligt vand
Havsalt
8-9 dl. boghvedemel

FREMGANGSMÅDE

Til at starte med skal du komme vand, gær og salt i en skål. Du skal røre til gær og salt er opløst. Herefter tilsætter du 8 dl. boghvedemel. Det må ikke blive til en normal dej, men skal være som en tyk grød. Du skal røre indtil melet og vandblandingen er helt rørt sammen. Hæld evt. lidt mere mel i, hvis blandingen ikke er tyk nok. Nu skal dejen stå på køkkenbordet i 24-48 timer.

Efter de 24-48 timer, skal ovnen opvarmes til 250 grader. Du skal komme lidt mel i franskbrøds formen, så det er nemt at få brødet ud efter bagning. Hæld nu den flydende dej i formen.

Det skal nu bage i 20-25 minutter, når det har fået en god skorpe og overfladen er gylden, så skal der skues ned til 180 grader. Boghvedebrødet skal bages i 15-20 minutter mere på denne temperatur, og brødet er færdig når det er gennembagt. Hvis det ikke er gennembagt, så lad det stå lidt længere tid i ovnen på 180 grader.

TIP TIL BOGHVEDEBRØD

Hvis du sørger for at skylle og vaske redskaberne og dine fingre i koldt vand, så er det nemmere at få dejen af. Det må helst ikke være varmt, da det gør at melet bliver fast og umuligt at få af redskaber og fingre. Det kolde vand opløser dejen.

Lyse lagkagebunde

(null)

Disse lagkagebunde er lækre og utrolig nemme at bage. Normalt så bager jeg mange forskellige slags bunde til mine fondantkager, men denne opskrift er enkel og så kan man give den mere smag i mousserne og cremerne. Opskriften kan selvfølgelig også bruges, hvis man vil lave en helt almindelig lagkage. Man kan også bruge denne opskrift til at lave mørke lagkagebunde, så skal der en smule kakao i også.

INGREDIENSER

160 g. sukker
2 tsk. vanillesukker
1 knivspids salt
120 g. hvedemel
4 æg
1 tsk. bagepulver

KAGEBEREGNING

Det kan være svært at vurderer hvor meget opskrifter bliver til i kageform og hvor mange bunde man får ud af den. Derfor vil jeg prøve at give en vurdering af det ud fra hvad jeg får ud af portionen.

3 bunde ved Ø22 cm.
2 bunde ved Ø26-28 cm.

En anden måde at beregne det på ved runde kager, kan være:
¼ portion til 1 bund Ø12 cm. og 4 cm. høj
¼ portion til 1 bund Ø16 cm. og 3 cm. høj
½ portion til 1 bund Ø22 cm. og 2,2 cm. høj
½ portion til 1 bund Ø26 cm. og 1,8 cm. høj
¾ portion til 1 bund Ø28 cm. og 2 cm. høj

Hvis man bruger en form, som er firkantet, kan man bruge:
½ portion til 1 bund på 17,5 x 27,5 cm. og 2 cm. høj

FREMGANGSMÅDE

Du skal huske at alle ingredienser skal have stuetemperatur når du starter. Hvis du har glemt at tage æggene ud ad køleskabet, så kan du lægge dem i varmt vand i 10 minutter inden du går igang.

Til at starte med skal æggene piskes med vanillesukker, salt og sukker til en luftig æggesnaps. Herefter skal mel og bagepulver sigtes i og vendes forsigtigt. Fyld nu dejen i en springform og den skal bages ved 160 grader i ca. 50-60 cm. Når kagen er afkølet, skal den flækkes i 3 dele. Man kan også sagtens bage bundene enkeltvis ved 220 grader i 10 minutter. Det gør jeg selv, da jeg synes det er nemmest, så risikerer man heller ikke at det går galt når kagen skal flækkes. OBS! vend først mel og bagepulver i æggeblandingen, når den enkelte bund, er klar til at blive bagt.

Svampet banankage med chokoladeovertræk

Banankage

En svampet banankage med chokolade overtræk er altid et hit. Den er samtidig meget nem at lave. Hvis man altid, som hjemme hos os, har købt for mange bananer og ikke ved hvad man skal bruge dem til i stedet for at smide dem ud, så er svaret lige her: banankage med chokolade overtræk.

INGREDIENSER

3 æg
170 g. sukker
125 hvedemel
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
100 g. smør
2 bananer
100 g. chokolade

FREMGANGSMÅDE

TIl at starte med skal smørret smeltes og afkøles. Pisk herefter æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Nu blandes mel og bagepulver sammen, og det vendes i æggemassen samtidig med smørret. Banan skal moses og tilføjes dejen. Hæld dejen i en smurt franskbrødsform. Kagen skal bages nederst i ovnen på 175 grader i 50-55 minutter. Vend den til sidst ud på en bageplade så den kan afkøle. Når den er afkølet skal chokoladen smeltes og hældes over kagen.

Man kan sagtens fryse kagen, men det skal gøres inden chokoladen hældes over kagen. Som du kan se på billedet, så er kagen ikke så stor, hvilket skyldes at jeg har delt den i to små rugbrødsforme. Så den ene af dem er kommet i fryseren til en anden dag :-)

Banankage

1 2 3 4

WordPress Backup