Chokolade cookies

Chokolade cookies
Efter en lang dag på arbejde og oprydning i lejligheden, er det dejligt afslappende at bage cookies. Selve chokoladedejen tager ikke længe at lave og bagetiden er kun 12 min. Konsistensen på mine chokolade cookies blev sprøde udenpå og luftig/saftige indeni. Det er en nem måde at lave lækre cookies til aftens kaffen eller man får uventet besøg :-)

INGREDIENSER

150 g. mørk chokolade
1 æg
25 g. smør
85 g. sukker
1 vaniljestang
40 g. mel
1/4 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt

Man kan sagtens bruge vaniljesukker i stedet for vaniljestang, men jeg synes dog det bliver bedre med vaniljestang – og man behøver ikke bruge en hel vaniljestang.

Chokolade cookies dej

FREMGANGSMÅDE

Smelt smør og 100 g. chokolade over et vandbad. Imens det står i vandbad, klargøres vaniljestangen og blandes med sukker – se denne guide. Herefter piskes æg, sukker og vaniljesukker sammen og chokoladeblandingen røres i. Tilsæt mel, bagepulver og salt. Til sidst hakkes de sidste 50 g. chokolade og vend den i dejen.

Tænd ovnen på 170 g. og beklæd en bageplade med bagepapir. Sæt skefulde af dej på bagepapiret, og gerne med god afstand, da dejen flyder lidt ud i ovnen. Bag dine cookies i 12 min. Alt efter hvordan ovnen varmer, så kan de skulle have lidt mere eller lidt mindre.

Lad dine cookies køle af på en bagerist og læg dem i en lufttæt beholder, så de bevarer konsistensen.

Leave a Reply