HJEMMELAVET LAKRIDSSIRUP
Det er nemt at lave sin egen sirup og man skal bruge ganske få ingredienser. Man kan lave den med den smag, man selv ønsker. Man skal kun bruge 3 ingredienser. Jeg har valgt at lave lakridssirup, da jeg skulle bruge det til at lave lakrids is til min mors 50 års fødselsdag.
Man skal bruge vand, sukker og lakridspulver, som skal koges ind til lakridssirup. Den er meget anvendelig, da den kan bruges til morgenmad, pandekager, i eller ovenpå is, i eller ovenpå kager, i cookies, i speciel kaffe, ovenpå frisk frugt eller i en sund smoothie. Det kan også bruges til cocktails, så der er rigtig mange muligheder.
INGREDIENSER
2 dl. sukker
3 dl. vand
3 tsk. lakridspulver
FREMGANGSMÅDE
Til at starte med, skal du blande sukker og lakridspulver sammen i en gryde. Herefter skal vandet tilsættes og så skal der røres med et piskeris rundt. Gryden skal være på mellemvarme, og nu skal den koge til konsistensen er som du ønsker. Jeg kogte den i ca. 30 minutter, hvor siruppen var kogt ind til det halve. Hvis den bliver for tyk, kan du tilsætte mere vand. Siruppen skal opbevares i et glas med låg på. Det er bedre at den bliver for tyk til at starte med, da du så kan tilsætte mere vand, og det er sværere hvis siruppen bliver for tynd.
Jeg opbevarer min sirup i køleskabet, og den kan holde længe.
Man kan også sagtens købe lakridssirup og jeg har også selv en fra Johan Bülow.