Arkiv for ‘Drinks & smoothies’

Hjemmelavet lakridssirup

Lakridssirup

HJEMMELAVET LAKRIDSSIRUP

Det er nemt at lave sin egen sirup og man skal bruge ganske få ingredienser. Man kan lave den med den smag, man selv ønsker. Man skal kun bruge 3 ingredienser. Jeg har valgt at lave lakridssirup, da jeg skulle bruge det til at lave lakrids is til min mors 50 års fødselsdag.

Man skal bruge vand, sukker og lakridspulver, som skal koges ind til lakridssirup. Den er meget anvendelig, da den kan bruges til morgenmad, pandekager, i eller ovenpå is, i eller ovenpå kager, i cookies, i speciel kaffe, ovenpå frisk frugt eller i en sund smoothie. Det kan også bruges til cocktails, så der er rigtig mange muligheder.

INGREDIENSER

2 dl. sukker
3 dl. vand
3 tsk. lakridspulver

LakridssirupLakridssirup

FREMGANGSMÅDE

Til at starte med, skal du blande sukker og lakridspulver sammen i en gryde. Herefter skal vandet tilsættes og så skal der røres med et piskeris rundt. Gryden skal være på mellemvarme, og nu skal den koge til konsistensen er som du ønsker. Jeg kogte den i ca. 30 minutter, hvor siruppen var kogt ind til det halve. Hvis den bliver for tyk, kan du tilsætte mere vand. Siruppen skal opbevares i et glas med låg på. Det er bedre at den bliver for tyk til at starte med, da du så kan tilsætte mere vand, og det er sværere hvis siruppen bliver for tynd.

Jeg opbevarer min sirup i køleskabet, og den kan holde længe.

Lakridssirup

Man kan også sagtens købe lakridssirup og jeg har også selv en fra Johan Bülow.

Hindbærsmoothie med banan, grape og pære

Hindbærsmoothie

En sommerdag er det altid lækkert med en kold smoothie, men det er det bestemt også på alle tider af året. Jeg kan sagtens finde på at lave den om aftenen for at få lidt sundt og samtidig lidt mættende. Hindbærsmoothie kan helt klart også bruges om morgenen, som en del af din morgenmad. Hvis du ikke er så god til at spise frugter i løbet af dagen, så får du lige frugt boostet her. Smoothien er fyldt med forskellige frugter.

INGREDIENSER

2 bananer
2 pærer
Saft fra 1 grape
2 dl. hindbær
Evt. en smule vand

Hindbærsmoothie

FREMGANGSMÅDE

Hvis du bruger frosne hindbær, skal du huske at koge dem i mindst 1 minutter, så du sørger for bakterierne er væk. Pærerne skal skæres ud i stykker og det midterste skal fjernes, og bananer kan med fordel også skæres i små stykker, så det kan blendes. Herefter skal du blende bananer, pærer og hindbærerne sammen. Til sidst skal du tilsætte saften fra en grapefrugt.

Hvis du synes at den er lidt for tyk, kan du tilføje lidt vand til den. Det er alt efter ens egen smag, hvordan man synes konsistensen skal være.

Jordbær-banan smoothie

Jordbær-banan smoothie

Der er intet bedre end en kold forfriskende jordbær-banan smoothie enten om morgenen eller på andre tidspunkter af dagen. Denne opskrift på jordbær-banan smoothie er forfriskende og giver en god start på dagen, hvis du drikker den om morgenen, men kan også nydes lige når du har lyst :-)

INGREDIENSER

15 jordbær – enten friske eller frosne
1 dl. mælk.
2 modne bananer
1 spsk. sirup eller sukker

FREMGANGSMÅDE

Hvis du bruger friske jordbær skal de skylles grundigt og toppen skal skæres af. Hvis du derimod vælger at bruge frosne jordbær, kan du bruge dem som de er eller koge dem en smule inden de kommes i blenderen. Skræl herefter bananerne og bræk dem i mindre stykker inden de kommes i blenderen. Tilsæt til sidst mælk og sirup. Blend alle ingredienserne så smoothien bliver ensartet og uden klumper. Smoothien kan serveres straks eller køles til senere i køleskabet.

WordPress Backup