Glutenfri brødsticks

Opskriften er fra Urtekram.
Jeg har dog selv tilføjet og erstattet nogle af ingredienserne.

Disse er gode som snacks – f.eks. til mellemmåltider. Samtidig er det også et godt alternativ som snack til min kæreste, som ikke må få gluten, laktose eller sukker.

INGREDIENSER

100 g. kikærtemel
50 g. solsikkekerner
30 g. græskarkerner
20 g. hørfrø
20 g. loppefrøskaller
25 g. smør
4 dl. vand
1 tsk. salt
1 tsk. italiensk krydderi (fra urtekram)
Æggehvider til pensling
Sesamfrø til at drysses på toppen

Glutenfri brødsticks

FREMGANGSMÅDE

Blend kerner til mel, brug evt. en kaffekværn. Bland kernemelet med de øvrige tørre ingredienser til en ens mel. Bring smør og vand i kog i en gryde. Når smørret er helt smeltet, tages gryden af varmen og melet tilsættes. Rør kraftig med en grydeske, til dejen er ensartet. Lad gerne dejen stå 5 min. og køle en smule. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir (ca. 2-3 mm. Tyk). Med en skarp kniv skærer du dem ud i den form du har lyst til, f.eks. runde, stænger, trekantede osv. Læg dem på en bageplade med bagepapir.

Pensel med æggehvide og drys med blå birkes og sesamfrø. Bages ved 175 grader varmluft i ca. 40 min. til de er brune og sprøde. Bagetiden kan variere afhængigt at tykkelsen på dine sticks og din ovn. Så hold øje med dem. Afkøles helt på bagerist inden de kommes i en lufttætbeholder.

God fornøjelse – og fortæl mig gerne om dit resultat! :)

Leave a Reply