Grove knækbrød uden gluten

Jeg har forsøgt mig med at bage grove knækbrød – dog uden gluten, så min kæreste også kan få glæde af mine eksperimenter i køkkenet. Jeg faldt over en opskrift hos Stinna.

Jeg har ændret få af ingredienserne for at sørge for de er glutenfri. Som du kan se på nedenstående billede er det ingredienser som jeg har brugt til at bage de grove knækbrød – og der er masse af kerner og sunde sager :-)

Grove knækbrød

INGREDIENSER

2 dl. fuldkornsrismel
1 dl. hørfrø
1 dl. solsikkekerner
1 dl. sesamfrø
1 dl. græskarkerner
½-1 dl. olie
1-1½ dl. vand
Salt

Grove knækbrød

FREMGANGSMÅDE

Alle ingredienserne blandes i en skål. Tilføj lidt olie og vand ad gangen – og vurder om der skal mere eller mindre i, konsistensen skal gerne være lidt blød, men ikke alt for blød. Dejen kommes på en bageplade med bagepapir og ovenpå dejen kommes endnu et stykke bagepapir. Dejen trykkes nu flad enten med hånden eller med en kagerulle. Bagepapiret fjernes og dejen skal nu skæres i knækbrøds form/størrelse. Knækbrødene skal bages ved 160-170 grader i ca. 40 min. Hold øje med dem, når de er færdige skal de være gyldne og sprøde.

Grove knækbrød

Det er bestemt ikke sidste gang jeg bager disse og kæresten var helt vild med dem, så mon ikke de bliver efterspurgt ;-)

Leave a Reply