Arkiv for ‘Guides’

Sådan laver du fondant

Fondant

Du kan sagtens købe færdiglavet fondant både i hvid, som du selv kan farve i alle slags farver. Man kan købe det i special- og internetbutikker. Du kan også selv lave din fondant og det vil jeg her forklare og vise hvordan du gør. Du kan spare mange penge på at lave din egen fondant.

Hvis du samtidig har købt forskellige frugt- og pastafarver, så kan du nemt farve din fondant i alle slags farver.

Hvis du farver fondanten, så skal der lidt mere flormelis i, så du får den samme konsistens som den hvide fondant. Hvis du f.eks. skal lave figurer, så vil det også være en god idé at komme mere flormelis i, for at det holder bedre.

Opskriften som jeg bruger er med marshmallows, som er store hvide skumfiduser. Det er den opskrift som fungerer bedst for mig og som er nem at arbejde med. Denne portion er til ca. to runde kager på 20 cm. Du skal selvfølgelig bruge lidt mere, hvis du gerne vil lave pynt.

INGREDIENSER

15 skumfiduser
2 spsk. olie
4 spsk. vand
1 pk. flormelis

FREMGANGSMÅDE

Til at starte med skal skumfiduser, olie og vand kommes i en skål. Brug gerne olie uden smag, f.eks. solsikkeolie. Blandingen skal stå over et vandbad, så det bliver smeltet uden at de bliver brune. Husk at rør rundt i blandingen undervejs. Når der ikke er flere klumper i, så er massen klar til at blive blandet med flormelis. Bland derfor lidt flormelis i ad gangen, hellere lidt ad gangen end for meget, da det hurtigt kan blive tørt. Du kan røre rundt med en ske eller piske med en dejkroge. Det har godt af at blive æltet på bordet, men til at starte med kan du sagtens bruge en ske eller elpisker, indtil det bliver for sej, så skal det ud på bordet med flormelis. Konsistensen skal være lidt klistret, så får du det bedste resultat.

FondantFondant

UDRULNING AF FONDANT

Når du skal til at rulle fondanten ud, kan du bruge Maizena majsstivelse, så det ikke klistrer til bord og redskaber. Hvis du ikke har Maizena, kan du sagtens bruge lidt flormelis.

FARVNING AF FONDANT

Du kan bruge pastafarve eller frugtfarve til farvning af fondant. Det er bedst at bruge pastafarve, da frugtfarve ikke giver helt klare farver og fondanten bliver klistret. Hvis du vil farve hele portionen i en farve, så vil jeg anbefale at du gør det, når skumfidusserne er smeltet, så kommes det deri inden flormelis. Hvis det er mindre mængder fondant, der skal farves, så skal du bare komme farven i den lille portion, når den er færdig og ælte det godt ind i.

ANDRE VARIATIONER AF FONDANT

Den første variation er, at du kan erstatte ¼ af flormelissen med kakaopulver, så du får en fin brun farve til fondanten. Den anden variation er, at du kan skifte olie ud med citronolie, så du får en frisk smag til fondanten.

OPBEVARING AF FONDANT

Fondanten skal altid opbevares i lukkede poser, hvilket gør at det ikke bliver tørt. Du kan sagtens lave det dagen før det skal bruges, men også i længere tid inden. Det skal som sagt opbevares i en tætlukket pose på køkkenbordet eller i et skab. Det kan holde i ca. 3 måneder på køkkenbordet. En kage der er overtrukket med fondant skal opbevares udækket. Kager med flødefyld, skal opbevares i køleskabet.

Guide til at bruge Tefal Moulinex Fresh Express

Min kæreste fik i julegave en Tefal Moulinex Fresh Express og den er blevet flittigt brugt, næsten dagligt. Som tidligere skrevet så spiser vi utrolig mange grøntsager til vores aftensmad – og derfor har denne Tefal Råkostmaskine gjort det meget nemmere og hurtigere at forberede aftensmaden. Den koster normalt 499 kr., men jeg købte den i december til 399 kr. og den er helt bestemt pengene værd. Den kan købes her.

Maskinen har 5 forskellige rivejerns skiver, så det er muligt at få forskellige former på grøntsagerne. De kan både rives til f.eks. gulerodssalat, kartoffelskiver osv. Den gør bestemt hverdagen lettere og madlavningen meget sjovere.

Maskinen er også utrolig nem at rengøre, da man kan tage skiverne ud. Samtidig kan man tage delen hvor skiven sidder i ud, man skal kun dreje den til siden og så kan den rengøres under vandhanen – og den tåler også opvaskemaskine. Vi har testet den med mange slags grøntsager som er dem vi bruger til dagligt.

Tefal

Man skal starte med at skrælle de grøntsager man vil bruge og klargøre dem til at komme i maskinen. Herefter skal du selvfølgelig vælge hvilken skive du ønsker at bruge. Du putter grøntsagerne i maskinen og presser ned med den tilhørende “dims” som en foodprocessor også har. Nu får du de fineste skårne eller revne grøntsager ud.

Guide: Sådan fjerner du kernerne fra et granatæble

Granatæble

I denne guide vil jeg på en simpel måde vise dig hvordan du fjerner kernerne fra et granatæble. Det kan meget nemt blive et svineri at arbejde med et granatæble, men jeg synes denne guide er nem og god. Denne guide viser, hvordan du først skal halvere granatæblet og herefter skære i siden af granatæblet, hvor man kan se frugtkødet, men dette er forklaret nemmere under guiden.

SÅDAN FJERNER DU KERNERNE FRA ET GRANATÆBLE

INGREDIENSER

1 granatæble
En kniv
Et skærebræt

FREMGANGSMÅDE

Granatæble1

TRIN 1

Find en kniv og skærebræt frem og gør granatæblet klar ved at skylle det.

TRIN 2

Skær toppen af granatæble som det ses på billedet.

TRIN 3

Når toppen er skåret af så gøres granatæblet klar til at blive skåret i midten.

TRIN 4

Skær i midten af granatæblet, så frugtkødet kan fjernes.

Granatæble2

TRIN 5

Fjern frugtkødet fra midten af granatæblet, så det ser således ud

TRIN 6

Skær i siderne af granatæblet som vist på billedet, så der bliver skåret i frugtkødet, så granatæblet nemt kan flækkes så kernerne kan fjernes.

TRIN 7

Flæk granatæblet, så den skilles de steder der er skåret med kniven. Når dette er gjort kan kernerne fjernes fra granatæblet ved at presse disse ud i en skål.

TRIN 8

Granatæble kernerne lægges i små skåle, og så er de klar til brug. Det vil være en god idé at skylle kernerne, så alt frugtkødet er fjernet fra kernerne.

Granatæble kernerne kan spises i en salat eller som de er nu.
De kan også bruges til at lave smoothies og is.

Guide: Sådan flækker du en vaniljestang

Jeg vil i denne guide vise hvordan man får fat i alle vaniljekornen fra en vaniljestang. Før brugte jeg vaniljesukker eller vaniljepulver, men nu bruger jeg rigtig meget vanilje fra en vaniljestang. Derfor vil jeg gøre det nemmere for andre ved at lave denne guide. Det tager ikke så meget længere tid når man først har gjort det et par gange.

Vaniljestang

Trin 1

Flæk vaniljestangen på langs med en lille urtekniv.

Trin 2

Del vaniljestangen i to halvdele.

Trin 3

Læg nu de to halvdele på skærebrættet.

Trin 4

Skrab vaniljekornene ud med urtekniven.

Trin 5

Vaniljekornene lægges på skærebrættet.

Trin 6

Tag en smule sukker og læg på skærebrættet og fordel vaniljekornene i sukkeret. Det er vigtigt at bruge kniven til at få fordelt alle kornene i sukkeret, så det ikke klumper sammen.

OBS! Hvis du ikke skal bruge sukker i opskriften, kan du stoppe guiden efter trin 5.

Vaniljestang

WordPress Backup