Havregrynskugler med lakrids

De fleste har traditioner i juletiden – og det har jeg selvfølgelig også. En af de allervigtigste traditioner for mig er julebag og andre lækkerier. Det kan dog være svært at holde fast i traditioner, når man er flyttet hjemmefra og man skal selv til at holde fast i dem. Selvom jeg har travlt med mit arbejde og der er tider, hvor jeg ikke føler tiden til julebag og konfekt er der, så nyder jeg alligevel at stå i køkkenet om aftenen. Det giver mig en form for afslapning at stå i køkkenet og bage julekager og konfekt til de mennesker jeg holder af.

Traditionen med at lave det sammen med familien, må dog vente til næste år. Men jeg er sikker på at havregrynskuglerne med lakrids bringer glæde i eftermiddag til julehygge. Jeg får nemlig først juleferie i eftermiddag og så står resten af den 23. december på pyntning af juletræ. Til den anledning blev det derfor til havregrynskugler med lakrids. Halvdelen er dog uden lakrids, så der er nogle alle kan lide :-)

Havregrynskugler med lakrids

INGREDIENSER

200 g. sukker
280 g. havregryn
225 g. smør
6 spsk. kakao
2 tsk. romessens
2 tsk. mandelessens
Piskefløde

Til at rulle havregrynskuglerne i brugte jeg lakridspulver.

FREMGANGSMÅDE

Alle ingredienserne blandes sammen i en skål – de skal æltes godt sammen så det er helt blandet. Piskefløden hældes lidt i ad gangen, til konsistensen er blød. Massen stilles i køleskabet i ca. 30 min. og herefter trilles massen til små kugler. Til sidst trilles kuglerne i lakridspulver. Jeg valgte at halvdelen skulle være uden pynt og den anden halvdel blev med lakridspulver.

Opbevar havregrynskuglerne i køleskabet til de skal serveres.

Man kan sagtens vælge at rulle havregrynskuglerne i andet pynt, som f.eks. kakao, hakket mandler, kokos osv.

Det næste konfekt projekt må blive at lave nogle sukker-, gluten- og laktosefrie havregrynskugler som min kæreste må spise. De behøver dog ikke at laves her til jul, da han bare vil elske at få dem når tiden passer til at prøve sig frem med nye opskrifter.

Leave a Reply