Hjemmelavet æblegrød med æbler fra haven

Æblegrød

Det er nemt og lækkert at lave din egen æblegrød, især med æbler fra haven. Hvis man har et æbletræ, så kan man hurtigt stå med mange æbler. Sådan er det hvert år ved mine bedsteforældre og så er det altid skønt at kunne få en masse æbler til at lave æblegrød af. Der kan laves en stor portion af gangen og så kan det fryses ned til du skal bruge det.

Man kan bruge æblegrød til mange forskellige retter. Du kan spise det som en sund snack om aftenen eller mellemmåltid. Du kan også spise det til morgenmad enten med mælk eller skyr, men også med andre lækre frugter ovenpå. Det kan også bruges til desserter, især til æblekage med makroner og flødeskum. Mums! Der er mange muligheder, når du bare har kreativiteten og tør at eksperimentere med det, så kan du sagtens få spist alt det du har lavet til fryseren.

HJEMMELAVET ÆBLEGRØD

Æblegrød

INGREDIENSER

1600 g. æbler
10 dl. vand
300 g. sukker
Vaniljesukker

Når jeg laver æblegrød til kæresten så er det uden sukker og kun en lille smule vanilje fra en vaniljestang. Det er ikke så tit at han vil have æblegrød, så der bliver kun lavet en lille smule til ham samt lidt til fryseren, hvis han skulle få lyst til æblegrød.

FREMGANGSMÅDE

Æblerne skylles og skrælles, kernehuset fjerne og æblerne snittes i små stykker. Det er en fordel og meget hurtigere, hvis du har en æbleskræller. Herefter skal æblerne sættes over tilsat vandet. De skal dampes til de er møre over svag varme ca. 20-30 minutter. Smag æblegrøden til med sukker og vaniljesukker.

Æblegrød

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *






Comment *

WordPress Backup