Hjemmelavet chokoladeskåle med jordbær og melon

Jeg elsker at lave desserter, som det nok er gået op før jer der følger med! Men i længden er det bestemt ikke sundt at spise en dessert hver aften. Så jeg tænkte at det var på tide at finde nogle sunde eller sundere alternativer når jeg bliver lidt lækkersulten eller bare skal hygge foran fjernsynet. Et af de sunde alternativer som jeg har forsøgt mig med, er disse hjemmelavet chokoladeskåle med jordbær og melon. Mums! Det kan helt klart anbefales! Det er nemt at lave, alt du skal bruge er nogle balloner, mørk eller hvid chokolade, melon og jordbær.

Du kan også sagtens lave dem som en let dessert, hvis du har gæster. Her kan du så vælge at dekorerer dem lidt mere, f.eks. med chokolade stænger, som du laver ud af det smeltede chokolade Det kan være en god idé at lave både noget med hvid og mørk chokolade, hvis du gerne vil have lidt farve i desserten. Du kan selvfølgelig også vælge at bruge andre frugter.

Jeg kan også finde på at gå ud i køkkenet og bare prøve mig frem, uden egentlig at have lyst til at spise det med det samme. Hvis jeg synes der skal ske noget og jeg ikke bare gider sidde foran fjernsynet, så er køkkenet altid det sted hvor jeg kan slappe af imens jeg eksperimenterer med opskrifter. Igår var det egentlig en blanding af at jeg havde lyst til noget sødt og sundt, men også gerne ville gå og slappe lidt af ude i køkkenet.

HJEMMELAVET CHOKOLADESKÅLE MED JORDBÆR OG MELON

Hjemmelavet chokoladeskål

Min største udfordring er at jeg aldrig (læs: ALDRIG!) har kunne finde ud af at puste balloner op. Det kan være et meget stort problem, når det faktisk er en vigtig ting til disse hjemmelavet chokoladeskåle. Når jeg så står og tænker at kæresten kan helt klart hjælpe mig med mit lille problem, så er han selvfølgelig smuttet i bad og chokoladen over vandbadet er næsten smeltet. Så bliver man jo nødt til at prøve selv. Det gik faktisk ganske godt, selvom de ikke blev særlig godt pustet op, så kom der rent faktisk luft i ballonen, hvilket plejer at være umuligt for mig! Succes!! ;-) Det var hårdt at få luft i dem og jeg har sikkert set rigtig sjov ud, hvis nogle havde set mig, stå og bruge alle bevægelser for at få luft i en ballon.

INGREDIENSER

Hvid eller mørk chokolade
Jordbær
Melon
Balloner

FREMGANGSMÅDE

Til at starte med, vil jeg anbefale at du puster ballonerne op, især hvis du ikke er helt så god eller hurtig til det, så er de klar til chokoladen er smeltet. Nu skal du have en gryde med vand, hvor du skal have en skål med chokolade (gerne små stykker, så de smelter hurtigere), så chokoladen kan smeltes over et vandbad. Herefter skal chokoladen i en høj beholder. Dyp ballonerne godt i chokoladen og placer dem på en plade med bagepapir. Det kan være en god idé at smøre lidt chokolade på bagepapiret inden du placere ballonen, så den får en fod at stå på. Lad chokoladen størkne helt enten i køleskabet eller i fryseren. Hvis du har tid nok og laver dem i god tid, så kan du dyppe dem i chokoladen igen, når de er størknet helt, så du får en tykkere chokoladeskål, som er lidt mere holdbar. Når de igen er helt størknet, skal ballonerne springes og fjernes. Nu har du hjemmelavet chokoladeskåle, som du kan fylde med de udskårne jordbær og melon eller hvad du ønsker og anrette med lidt chokoladepynt.

Hjemmelavet chokoladeskålHjemmelavet chokoladeskålHjemmelavet chokoladeskål

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *

WordPress Backup