Arkiv for ‘Hverdagsretter’

Sprøde hjemmelavet pommes frites

Her er min opskrift på lækre og sprøde hjemmelavet pommes frites. Det tager lidt tid, og de skal laves i løbet af dagen, men det er helt bestemt det hele værd! Du kan også sagtens lave andre ting i løbet af dagen imens du laver disse, der er meget ventetid, hvor de skal stå i vand og i køleskabet.

Sprøde hjemmelavet pommes frites

SPRØDE HJEMMELAVET POMMES FRITES

Jeg kan helt klart anbefale at du prøver at lave dine egne pommes frites. De smager så godt! Og det er samtidig ikke særlig svært at lave. Det kræver bare lidt tid.

Det er første gang jeg prøver at lave hjemmelavet pommes frites, så jeg er meget godt tilfreds med resultat. Dog ville jeg gerne at de var blevet lidt mere gyldne, men det drillede en smule.

INGREDIENSER

3-4 bagekartofler
Friture- eller rapsolie
Vand
Salt

FREMGANGSMÅDE

Skræl kartoflerne og skyl dem grundigt. Herefter skal de skæres ud i stænger, men de må ikke være alt for tykke, da det ellers kan være svært at få dem sprøde. Stængerne kommes i en skål med iskoldt vand og det skal nu stå i en time. Grunden til dette er, at man så trækker stivelsen ud af kartoflerne, så de kan blive ordentlig sprøde, når de skal steges. Når der er gået en time, skal kartofler dryppes af i et viskestykke så de ikke er helt våde. Sæt en gryde over med friture- eller rapsolie og når det er varmt, skal kartoffelstænger heri, det skal stå i et par minutter så de bliver møre.

Sæt nu stængerne i en skål og i køleskabet i ca. 30 minutter. Når de er afkølet, skal olien varmes op igen, og når du får “friture lyden” hvis du kommer én kartoffelstang derned, så kan du komme resten i. Det kan være en god idé at komme lidt i ad gangen, så der ikke er for mange i på samme tid.

TIP! Brug en hulske, da olien er meget varm og det dryppes af inden de tages over på en tallerken/skål.

Her anden gang at stængerne kommes i olien, vil det gå stærkere før de bliver gyldne, så hold øje med dem, og tag dem op, når de har den ønskede farve. Læg noget køkkenrulle på en tallerken, så fedtet kan blive suget ud. Til sidst skal der drysses groft salt over dine hjemmelavet pommes frites.

TIP! De kan serveres med hjemmelavet aioli eller andet hjemmelavet dressing.

Sprøde hjemmelavet pommes frites Sprøde hjemmelavet pommes frites Sprøde hjemmelavet pommes fritesSprøde hjemmelavet pommes frites

Hverdagsretter, som er mere tidskrævende, en hel kylling i ovn

Hverdagsretter, blomkål i karry

De fleste dage vil vi gerne kunne lave nemme hverdagsretter, men nogle gange må det dog gerne være lidt mere tidskrævende. Vi kan godt finde på at lave en hel kylling engang imellem og så er der også til flere dage. Det gode er dog at man kan lave mange andre ting imens, da kyllingen passer sig selv i ovnen. Hvis du sætter kyllingen i ovnen, når du kommer hjem fra arbejde, så kan du sagtens vaske op, rydde op osv. imens, da den skal have 1 ½ time i ovnen.

HVERDAGSRETTER, SOM ER MERE TIDSKRÆVENDE, EN HEL KYLLING I OVN M. GRØNTSAGER

Hverdagsretter, tidskrævende

INGREDIENSER

En hel kylling, gerne økologisk
Kartofler
Gulerødder
Salt
Peber
Margarine
Mel
Kulør
Vand

FREMGANGSMÅDE

Til at starte med skal kyllingen lægges i et fad og krydres med salt og peber. Herefter skal der vand i bunden af fadet. Stil kyllingen i ovnen på 190 grader i 1 ½ time. Hver ½ time skal du gerne hælde vandet som er i fadet over kyllingen, så får det lidt mere smag og kyllingen bliver bedre når den er færdig. Når kyllingen er kommet i ovnen kan du gøre gulerødder og kartofler rene og de skal så kommes i en gryde med vand og salt. Så er tilbehøret klar til at blive kogt, når der er omkring ½ time tilbage af tiden for kyllingen i ovnen.

Når tilbehøret er sat til at koge, og de er ved at være klar til servering, så skal du igang med at lave den brune sovs, hvis du har lyst til at have det til maden. Margarinen kommes i en gryde og skal nu smeltes, når det er smeltet, skal der 2-3 spsk. mel i og røres godt rundt. Hvor meget mel du skal bruge afhænger af, hvor meget margarine du smelter. Når du har rørt det godt sammen skal du hælde noget af vandet fra kartofler i og røre godt rundt, så du undgår at det bliver klumpet. Tilsæt herefter vandet fra fadet med kylling og rør endnu engang godt rundt i det. Når det har den rette konsistens og det har været oppe at koge, skal du tilsætte kulør og smag det til med salt.

Nem hverdagsret: rødspætte i folie og grøntsager

Her får I endnu et indlæg med ugens nemme hverdagsret, som er hurtig at lave og samtidig er virkelig velsmagende. Vi sørger altid for at få fisk herhjemme mindst én gang om ugen. Nogle gange kan det være svært at finde på nye retter, som gør det lidt mere spændende at få spist fisk. Vi spiser tit laks, men nogle gange er det rart med lidt variation.

Rødspætte og grøntsager

RØDSPÆTTE I FOLIE & GRØNTSAGER

Det er vigtigt at huske at spise fisk, gerne 1-2 gange om ugen. Det prøver vi virkelig at huske herhjemme, men det kan være svært at finde på nye retter med fisk, især når vi tit køber det samme, nemlig laks. Så denne gang tænkte jeg vi skulle prøve noget andet. Jeg fik idéen efter at jeg var på besøg hos en veninde som serverede torsk i folie med salat og tzatziki til. Det skulle da prøves herhjemme, det blev dog med rødspætte, også for at kæresten kunne få noget varieret kost, som han gerne vil have.

INGREDIENSER

2-4 rødspættefiletter
8-10 kartofler
5-6 gulerødder
2 søde kartofler
1 løg
2-3 forårsløg
1-2 fed hvidløg
Oregano
Salt

Alt efter hvor store rødspættefiletterne er, kan det være du skal købe 4 stk.

Rødspætte og grøntsagerRødspætte og grøntsagerRødspætte og grøntsager

FREMGANGSMÅDE

Til at starte med skal grøntsagerne skylles og skrælles, herefter skal de skæres i skiver. Hvidløget skal presses, så det bliver blandet med de udskåret grøntsager.

Nu skal grøntsagerne koges en smule i en gryde, så de er nemmere at få nok i ovnen sammen med rødspættefiletterne.

Når grøntsagerne har kogt i 5-10 minutter, skal du sprede et par stykker staniol ud, og så skal grøntsagerne ligges i bunden af staniolen. Herefter skal fisken ovenpå grøntsagerne og kom salt ovenpå torsken. Nu skal torsken i ovnen i 20-25 minutter på 190 grader. De sidste 5 minutter, vil jeg anbefale at du sætter varmluft på ovnen, da det gør retten lidt bedre.

Du kan serverer retten med hollandaise sovs eller tilbehør som f.eks. tzatziki. God appetit! :-)

Rødspætte og grøntsagerRødspætte og grøntsager

Tilbehør: Blomkål i karry

Jeg vil gerne dele min opskrift på nem og velsmagende tilbehør, som samtidig er sundt tilbehør. Det kan man da ikke sige nej til, vel? Blomkål i karry er en af de bedste slags tilbehør, jeg kan få til mine hverdagsretter. Jeg kan også sagtens finde på at bruge det som tilbehør til en buffet.

BLOMKÅL I KARRY

Blomkål i karry

INGREDIENSER

1 hel blomkål
2-3 dl. græsk yoghurt
1-2 tsk. karry
Salt

FREMGANGSMÅDE

Først skal blomkålet skylles og skæres i mindre stykker, men ikke alt for små. Herefter skal du blande græsk yoghurt med karry og salt. Smag det til og evt. tilføj mere salt.

Herefter skal blomkålen blandes i yoghurt blandingen. Hvis du stiller det i køleskabet et par timer før det skal bruges, så får det mere smag af karry.

Blomkål i karry

Tilbehør: Tzatziki

Tzatziki er virkelig lækkert som tilbehør til de fleste retter, og det er samtidig nemt og hurtigt at lave. Jeg er helt vild med hvidløg, og det skal helst bruges i så mange retter som muligt, men det må også gerne være med måde, så det ikke bliver for meget. Tzatziki bruges mest til græske retter, men det er blevet meget mere populært og man kan sagtens spise det til mange retter. I min familie bliver det tit serveret som tilbehør til en hovedret, f.eks. til fest.

TZATZIKI

Tzatziki

INGREDIENSER

1-2 agurker
2-3 fed hvidløg
Græsk yoghurt
Salt

FREMGANGSMÅDE

Til at starte med skal du skylle agurkerne og herefter skal de rives på et rivejern. Det skal helst rives på en af de større sider, så det ikke bliver alt for små strimler. Herefter skal du gøre 2-3 fed hvidløg klar, og hæld græsk yoghurt i en skål. Du må selv vurderer hvor meget græsk yoghurt der skal bruges, da det kommer an på mængden af agurker. Det skal gerne være sådan at der ikke er alt for meget græsk yoghurt. Ellers bliver det nemt for vandet i konsistensen.

Når den græske yoghurt er hældt op i skålen, skal du presse hvidløget med en hvidløgspresser og så skal du smage det til med salt. Herefter skal du presse vandet ud af agurken enten med hænderne eller læg det på noget køkkenrulle og pres vandet ud.

Så skal agurken blandes i den græske yoghurt, og så skal du smage tzatzikien til. Hvis du synes der skal mere salt i, så tilføj lidt mere i tzatzikien. Hvis den skal stå i køleskabet i noget tid, så vil jeg anbefale at du ikke bruger for meget hvidløg og salt, da det bliver mere kraftig i smagen, når det får tid til at trække smagen til sig. Det kan gå hen og få en meget kraftig smag af hvidløg, og det kan være at du eller dine gæster ikke er vild med det, så spar på det, hvis den skal stå til dagen efter.

TzatzikiTzatziki

1 2 3

WordPress Backup