Kylling og grøntsags lasagne uden pastaplader

Et velsmagende og sundt alternativ til lasagne, nemlig lasagne med kylling og grøntsager. Ingen pastaplader, men tynde kartofler i skiver. Nemt og lækkert! :-)

LasagneLasagne

INGREDIENSER

400 g. kylling i strimler
10-12 mellem str. kartofler
5 gulerødder
2 dåser hakket tomater
En pk. champignon
1 squash
1/4 l. fløde
2 fed hvidløg
Salt
Peber
Basilikum

FREMGANGSMÅDE

Til at starte med skal gulerødder og kartofler skælles. Herefter rengøres champignon og squash. Skær champignon og kartofler i skiver, gerne tynde (jo tykkere skiver, jo længere tid i ovnen). Gulerødder og squash skal rives på et rivejern. Herefter skal kyllingen skære i mindre skiver/strimler. Nu skal de to fed hvidløg klargøres.

Find en gryde frem og smelt margarine, herefter skal kyllingen svitset og tilsæt hvidløg, salt, peber og basilikum. Når kyllingen er brunet, skal gulerødderne tilsættes samt de 2 dåser hakket tomater og fløden. Lad det simre i ca. 10 minutter.

Tænd ovnen på 180 grader og start med at lægge et lag af revet squash i bunden af et fad. Herefter skal der et lag med champignon ovenpå og nu skal kødsovsen over. Ovenpå kødsovsen skal der lægges et godt lag med kartofler. Til at slutte med, skal der lægges et lag mere med kødsovs. Stil nu lasagnen i ovnen i 35-40 minutter. Når du kan mærke i lasagnen at kartoflerne er bløde, er lasagnen færdig. Det kan godt være at den skal have lidt længere i ovnen, men det kommer an på tykkelsen af kartoflerne.

Lasagnen kan spises uden tilbehør, men man kan sagtens lave en lækker salat til. Næste gang vi skal have lasagnen, vil jeg prøve at lave en salat med ruccola, agurk, melon, feta og evt. pinjekerner eller andre slags. Jeg tror at det vil være en rigtig lækker salat til lige netop denne lasagne og så er det samtidig nem og sund aftensmad eller frokost.

Det er helt efter ens eget valg hvad man putter i sin tomatsovs, alt efter hvad man er vild med. Vi spiser ikke så meget oksekød herhjemme, så derfor har jeg lavet det med kylling, men det behøver man bestemt ikke. Da min kæreste ikke må spise noget med laktose, så er lasagnen uden ost, men den vil helt klart være ligeså lækker med ost på, dog ikke helt så sund :-)

Lasagne

Selvfølgelig glemte jeg at tage et billede da lasagnen kom ud af ovnen, så det blev kun til et billede af mit eget stykke lasagne på tallerkenen ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *

WordPress Backup