Lækre og sunde dadelbunde med jordbær og kanel

Når man er helt bidt af at bage kage og andre søde sager, som jeg er, så kan det være godt med sunde alternativer. Samtidig er det også for at min kæreste, kan få nogle kager eller lignende, bare en gang imellem. Jeg har derfor lavet en kage med dadler, mandler og kanel, som er blevet til disse dadelbunde med jordbær og kanel.

Dadelbunde med frugt

Det var meningen at det skulle være dadelskåle, som var lavet i muffinsforme, men midt i processen blev dadelmassen for tynd og det blev til disse bunde i stedet for. Hvis du laver dem som dadelskåle, så bliver der ca. 8 stk. af denne portion og dadelbunde får du ca. 6 stk.

INGREDIENSER TIL DADELBUNDE

30 friske dadler uden sten
20 mandler
2 tsk. kanel
2 spsk. kakao

FREMGANGSMÅDE PÅ DADELBUNDE

Hak mandlerne i en minihakker eller blender, så du får mandelmel, tilsæt bagefter kanel, kakao og dadler. Hvis du køber dadler med sten i, skal disse fjernes først. Blend igen til massen bliver helt jævn. Du skal nu fordele massen i cupcake- eller muffinsforme, hvis du laver dadelskåle og herefter skal de stilles på køl i ca. en time eller i fryseren i 15 minutter. Hvis det er dadelbunde, skal du anrette dem på en desserttallerken og stille i køleskabet i 30 minutter. Tag dadelskålen ud af formen eller tag tallerkenen med dadelbunden ud af køleskabet og anret med jordbær og lidt kanel på toppen. Du kan pynte med mynteblade. Jeg serverede mine med jordbær, da det er hvad vi bedst kan lide at spise meget af, men man kan sagtens vælge andre bær, f.eks. hindbær, blåbær osv. Du kan også skære lidt melon ud til det.

De kan spises til morgenmad eller bare som en snack midt på dagen eller til en hyggelig aften. Man kan også bruge massen til at lave dadelkugler som kan rulles i kokos, lakrids, chokolade, kakao osv. De er også super lækre, som en sund snack om aftenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *






Comment *

WordPress Backup