Madbloggerudfordring #8 – Farven hvid

De deltagende madbloggere i Madbloggerudfordringen #8 har fået tildelt en farve, som skal være omdrejningspunktet i en ret, dessert eller drink. Farverne ville enten være brun, grøn, hvid, rød eller metallic. Jeg fik farven hvid, hvilket jeg længe har gået og tænkt over hvordan jeg skulle få ind i en ret eller dessert. Jeg tænkte til at starte med at det måtte da være meget nemt at finde på noget med farven hvid, men det tog altså lidt tid før jeg besluttede mig :-)

Jeg tænkte at farven ikke kun skulle være udfordringen, men også at forsøge mig med en dessert, som jeg længe har frygtet end smule, nemlig macarons. Jeg har altid synes at det ser svært ud, og at det kun kunne gå galt at give sig i kast med det, men resultatet er blevet ganske tilfredsstillende. Min inspiration til denne opskrift kommer fra Maja fra chocolat, da jeg synes at chokolade-lakridscremen lød rigtig lækkert – og samtidig har jeg kun hørt godt fra en veninde om opskriften på dejen til macarons.

Hvide macarons

MACARONS M. CHOKOLADE-LAKRIDSCREME & CHOKOLADEPYNT

Den første portion blev ikke særlig flotte, sikkert fordi de ikke havde trukket længe nok inden de kom i ovnen, så de blev flade og ikke så blanke på toppen. Det andet forsøg blev jeg dog ret godt tilfreds med, da de blev flotte runde, men de er ikke helt blanke på toppen, men de smager som de skal.

INGREDIENSER (MACARONSBUNDE)

75 g. mandelmel
75 g. flormelis
50 g. æggehvider
75 g. sukker
25 g. vand

INGREDIENSER (CHOKOLADE-LAKRIDSCREME)

120 g. mørk eller hvid chokolade
60 ml. fløde
50 g. Johan Bülow sød lakridssirup
En smule rålakridspulver

FREMGANGSMÅDE (MACARONSBUNDE)

Sigt flormelis og mandelmel i en skål, og rør nu 25 g. æggehvider i blandingen. Jeg har brugt pasteuriseret æggehvider, da jeg helst altid bruger dem til mine desserter. Kom vand og sukker i en gryde og varm det op til 115 grader. Pisk nu resten af æggehviderne stive i en skål og hæld sukkerlagen i æggehviden, lidt ad gangen og pisk det sammen. Pisk til marengsen er afkølet til ca. 50 grader. Vend lidt af marengsen i mandelblandingen og vend forsigtigt resten i.

Kom massen i en sprøjtepose med en rund tylle. Sprøjt ud i små cirkler på størrelse med en 5 kr. ca., på en bageplade med bagepapir. Slå bagepladen ned i bordpladen 2-4 gange for at fjerne lufthuller og lad nu bundene hvile i ca. 30 min.

Bag dem ved 150 grader i ca. 8-10 minutter. Sæt en ske i klemme i ovnlågen og skru ned på 130 grader og bag dem i ca. 5 minutter. Bundene skal nu køle af inden de skal fyldes med creme.

FREMGANGSMÅDE (CHOKOLADE-LAKRIDSCREME)

Her har jeg brugt mørk chokolade, for at hele desserten ikke kun skulle blive hvid, men også lidt anden smag af chokolade og lakrids. Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Fløde, lakridssirup og lakridspulver kommes i en gryde og bring det i kog. Hæld blandingen over chokoladen og rør rundt til chokoladen er opløst. Fyld cremen i en sprøjtepose og stil den på køl i ca. 2 timer eller gerne natten over. Fyld herefter cremen i bundene og pynt med chokoladepynten.

Chokoladepynten er lavet af hvid chokolade, som er smeltet over vandbad og herefter smurt ud på et stykke bagepapir. Herefter er det kommet i fryseren for at det kan stivne inden brug.

Hvide macaronsHvide macarons


Efter denne udfordring har jeg mere mod på at forsøge mig med macarons igen. Det er en forholdsvis hurtig dessert at lave i forhold til mange af mine andre projekter.

Jeg vil helt klart også melde mig til madbloggerudfordringen en anden gang, da det har været spændende og udfordrende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *

WordPress Backup