Arkiv for ‘Mellemmåltider’

Grove knækbrød uden gluten

Jeg har forsøgt mig med at bage grove knækbrød – dog uden gluten, så min kæreste også kan få glæde af mine eksperimenter i køkkenet. Jeg faldt over en opskrift hos Stinna.

Jeg har ændret få af ingredienserne for at sørge for de er glutenfri. Som du kan se på nedenstående billede er det ingredienser som jeg har brugt til at bage de grove knækbrød – og der er masse af kerner og sunde sager :-)

Grove knækbrød

INGREDIENSER

2 dl. fuldkornsrismel
1 dl. hørfrø
1 dl. solsikkekerner
1 dl. sesamfrø
1 dl. græskarkerner
½-1 dl. olie
1-1½ dl. vand
Salt

Grove knækbrød

FREMGANGSMÅDE

Alle ingredienserne blandes i en skål. Tilføj lidt olie og vand ad gangen – og vurder om der skal mere eller mindre i, konsistensen skal gerne være lidt blød, men ikke alt for blød. Dejen kommes på en bageplade med bagepapir og ovenpå dejen kommes endnu et stykke bagepapir. Dejen trykkes nu flad enten med hånden eller med en kagerulle. Bagepapiret fjernes og dejen skal nu skæres i knækbrøds form/størrelse. Knækbrødene skal bages ved 160-170 grader i ca. 40 min. Hold øje med dem, når de er færdige skal de være gyldne og sprøde.

Grove knækbrød

Det er bestemt ikke sidste gang jeg bager disse og kæresten var helt vild med dem, så mon ikke de bliver efterspurgt ;-)

Glutenfri brødsticks

Opskriften er fra Urtekram.
Jeg har dog selv tilføjet og erstattet nogle af ingredienserne.

Disse er gode som snacks – f.eks. til mellemmåltider. Samtidig er det også et godt alternativ som snack til min kæreste, som ikke må få gluten, laktose eller sukker.

INGREDIENSER

100 g. kikærtemel
50 g. solsikkekerner
30 g. græskarkerner
20 g. hørfrø
20 g. loppefrøskaller
25 g. smør
4 dl. vand
1 tsk. salt
1 tsk. italiensk krydderi (fra urtekram)
Æggehvider til pensling
Sesamfrø til at drysses på toppen

Glutenfri brødsticks

FREMGANGSMÅDE

Blend kerner til mel, brug evt. en kaffekværn. Bland kernemelet med de øvrige tørre ingredienser til en ens mel. Bring smør og vand i kog i en gryde. Når smørret er helt smeltet, tages gryden af varmen og melet tilsættes. Rør kraftig med en grydeske, til dejen er ensartet. Lad gerne dejen stå 5 min. og køle en smule. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir (ca. 2-3 mm. Tyk). Med en skarp kniv skærer du dem ud i den form du har lyst til, f.eks. runde, stænger, trekantede osv. Læg dem på en bageplade med bagepapir.

Pensel med æggehvide og drys med blå birkes og sesamfrø. Bages ved 175 grader varmluft i ca. 40 min. til de er brune og sprøde. Bagetiden kan variere afhængigt at tykkelsen på dine sticks og din ovn. Så hold øje med dem. Afkøles helt på bagerist inden de kommes i en lufttætbeholder.

God fornøjelse – og fortæl mig gerne om dit resultat! :)

WordPress Backup