Arkiv for ‘Morgenmad & brunch’

Hjemmelavet æblegrød med æbler fra haven

Æblegrød

Det er nemt og lækkert at lave din egen æblegrød, især med æbler fra haven. Hvis man har et æbletræ, så kan man hurtigt stå med mange æbler. Sådan er det hvert år ved mine bedsteforældre og så er det altid skønt at kunne få en masse æbler til at lave æblegrød af. Der kan laves en stor portion af gangen og så kan det fryses ned til du skal bruge det.

Man kan bruge æblegrød til mange forskellige retter. Du kan spise det som en sund snack om aftenen eller mellemmåltid. Du kan også spise det til morgenmad enten med mælk eller skyr, men også med andre lækre frugter ovenpå. Det kan også bruges til desserter, især til æblekage med makroner og flødeskum. Mums! Der er mange muligheder, når du bare har kreativiteten og tør at eksperimentere med det, så kan du sagtens få spist alt det du har lavet til fryseren.

HJEMMELAVET ÆBLEGRØD

Æblegrød

INGREDIENSER

1600 g. æbler
10 dl. vand
300 g. sukker
Vaniljesukker

Når jeg laver æblegrød til kæresten så er det uden sukker og kun en lille smule vanilje fra en vaniljestang. Det er ikke så tit at han vil have æblegrød, så der bliver kun lavet en lille smule til ham samt lidt til fryseren, hvis han skulle få lyst til æblegrød.

FREMGANGSMÅDE

Æblerne skylles og skrælles, kernehuset fjerne og æblerne snittes i små stykker. Det er en fordel og meget hurtigere, hvis du har en æbleskræller. Herefter skal æblerne sættes over tilsat vandet. De skal dampes til de er møre over svag varme ca. 20-30 minutter. Smag æblegrøden til med sukker og vaniljesukker.

Æblegrød

Hjemmelavet syltetøj med jordbær & hindbær

Hjemmelavet syltetøj

Jeg er helt vild med syltetøj på en bolle til morgenmad, og hvad er bedre end hjemmelavet syltetøj?! Det er simpelthen noget af det bedste. Man kan selvfølgelig godt købe syltetøj, men jeg kan meget bedre lide at det ikke er fyldt med sukker og tilsætningsstoffer. Det kræver ikke så meget at lave sin egen syltetøj. Der skal kun hindbær og jordbær i en gryde med sukker og vaniljesukker, og så skal det bare så og småkoge til det har den rette konsistens. Man kan lave syltetøjet med alle slags bær, det er kun fantasien som sætter grænser.

HJEMMELAVET SYLTETØJ MED JORDBÆR & HINDBÆR

Hjemmelavet syltetøjHjemmelavet syltetøj

INGREDIENSER

300 g. frosne jordbær
200 g. frosne hindbær
100 g. sukker
1 vaniljestang

FREMGANGSMÅDE

Jordbær, hindbær, sukker og vaniljesukkeret skal småkoge i en gryde. Bærrene skal koges godt ud, og når de er det, skal du smage om der skal mere sukker i. Når det har den ønsket smag og konsistens, skal du skolde et glas og hælde syltetøjet i, imens glasset er varmt og luk låget med det samme, så der dannes et undertryk. På denne måde, kan syltet��jet holde lidt længere i køleskabet.

Gode gammeldags pandekager

Pandekager

Her får du opskriften på gode gammeldags pandekager. Man kan også imens pandekagen er på panden, lægge to stykker pålægschokolade og lidt skiver banan på pandekagen, og samle den, så den lukkes. Det smager også rigtig godt og er velegnet til dessert eller andre søde sager (som kan ses på billedet sidst i indlægget). I denne opskrift bliver der til 4 personer.

INGREDIENSER

250 g. hvedemel
4 æg
Salt
1 tsk. sukker
3 dl. mælk
1 spsk. olie

Smør eller margarine til stegning.

FREMGANGSMÅDE

Pisk æggene sammen med mel, salt og sukker. Tilsæt mælk lidt ad gangen og pisk til en ensartet dej. Tilsæt og pisk til sidst lidt olie i. Steg pandekagerne i margarinen til de er gyldne. Vend pandekagerne med en paletkniv.

Efter de første par stykker er stegt, skal du skrue lidt ned for komfuret. Læg pandekagerne på en tallerken ovenpå hinanden og læg staniol over, så de forbliver varme.

Tip!
Hvis du synes at dejen er blevet for tyk, skal du tilsætte lidt mere mælk, så dejen bliver mere flydende. Pandekagerne er rigtig gode, hvis du putter syltetøj og sukker i eller nutella.

PandekagerPandekager

WordPress Backup