Her får I endnu et indlæg med ugens nemme hverdagsret, som er hurtig at lave og samtidig er virkelig velsmagende. Vi sørger altid for at få fisk herhjemme mindst én gang om ugen. Nogle gange kan det være svært at finde på nye retter, som gør det lidt mere spændende at få spist fisk. Vi spiser tit laks, men nogle gange er det rart med lidt variation.

Rødspætte og grøntsager

RØDSPÆTTE I FOLIE & GRØNTSAGER

Det er vigtigt at huske at spise fisk, gerne 1-2 gange om ugen. Det prøver vi virkelig at huske herhjemme, men det kan være svært at finde på nye retter med fisk, især når vi tit køber det samme, nemlig laks. Så denne gang tænkte jeg vi skulle prøve noget andet. Jeg fik idéen efter at jeg var på besøg hos en veninde som serverede torsk i folie med salat og tzatziki til. Det skulle da prøves herhjemme, det blev dog med rødspætte, også for at kæresten kunne få noget varieret kost, som han gerne vil have.

INGREDIENSER

2-4 rødspættefiletter
8-10 kartofler
5-6 gulerødder
2 søde kartofler
1 løg
2-3 forårsløg
1-2 fed hvidløg
Oregano
Salt

Alt efter hvor store rødspættefiletterne er, kan det være du skal købe 4 stk.

Rødspætte og grøntsagerRødspætte og grøntsagerRødspætte og grøntsager

FREMGANGSMÅDE

Til at starte med skal grøntsagerne skylles og skrælles, herefter skal de skæres i skiver. Hvidløget skal presses, så det bliver blandet med de udskåret grøntsager.

Nu skal grøntsagerne koges en smule i en gryde, så de er nemmere at få nok i ovnen sammen med rødspættefiletterne.

Når grøntsagerne har kogt i 5-10 minutter, skal du sprede et par stykker staniol ud, og så skal grøntsagerne ligges i bunden af staniolen. Herefter skal fisken ovenpå grøntsagerne og kom salt ovenpå torsken. Nu skal torsken i ovnen i 20-25 minutter på 190 grader. De sidste 5 minutter, vil jeg anbefale at du sætter varmluft på ovnen, da det gør retten lidt bedre.

Du kan serverer retten med hollandaise sovs eller tilbehør som f.eks. tzatziki. God appetit! :-)

Rødspætte og grøntsagerRødspætte og grøntsager

1 kommentar on Nem hverdagsret: rødspætte i folie og grøntsager

  1. Malou Klidmoster
    28. april 2015 at 13:10 (1 år ago)

    Dejlig måde at lave fisk på. Men det fisk der på billederne er altså ikke torsk. Det er fladfisk af en art, muligvis rødspætte ;-)

    Svar

Skriv en kommentar

Din email bliver ikke offentligt. Udfyld felter markeret med *.

Kommentar *