Oversigt over den bedste slow juicer

I denne artikel vil jeg kigge nærmere på de bedste slow juicers på det danske marked. Frugt og grønt er sundt og booster dit immunforsvar – men indrømmet, det er altid ikke lige spændende at sidde og gnaske sig gennem rå grøntsager og frugter.

Heldigvis er der løsninger, der gør det nemmere at få dækket de respektive ernæringsbehov, og svaret er maskiner såsom slow juicere, der giver dig en lækker saft/juice med masser af næring.

En farverig morgenjuice med en dejlig smag, glider som regel noget nemmere ned gennem systemet.

Juicere har opnået et nyt popularitetsniveau grundet det store fokus på den personlige sundhed, men der findes også rigtig mange forskelligartede maskiner inden for kategorien. Det kan derfor være uhyre svært at holde styr på, hvad der er godt og skidt.

Vi præsenterer dig her for nogle af de bedste slow juicere på dagens marked sammen med nyttige tips til, hvad du skal kigge efter i din søgning.

Vi tester ikke disse produkter selv, men indsamler forbruger test og tilbagemelding fra andre sider, så du kan danne et overblik de bedste slow juicers på det danske markedet.

Markedets bedste juicere

Juicere går også gerne under betegnelser som saftpresser – målet er kort og godt at presse saften ud af diverse grøntvarer, frugter eller bær, så du kan få en dejlig saft eller juice.

Juicere kan imidlertid opdeles i flere underkategorier, herunder centrifuge-juicere og slow juicere.

Mens centrifuge-juiceren gør brug af knive og en centrifuge, bliver ingredienserne i en slow juicer kværnet via en snegleformet kværn. Det er en mere langsommelig, men også mere omhyggelig proces, der giver endnu mere saft/juice.

Kvaliteten vil også som udgangspunkt være højere grundet en mindre iltning, om end der godt kan komme lidt mere frugtkød med i din juice.

Vil du finde markedets bedste juicer, skal du – som ved mange andre køkkenmaskiner – være opmærksom på maskinens power, støjniveau, volumen og brugervenlighed, ligesom vægt og rengøringsvenlighed er andre gode faktorer at tage med i overvejelserne.

Det skal du være opmærksom på, når du køber en slow juicer

Her får du en gennemgang af, hvad du skal være ekstra opmærksom på, når du køber en slow juicer:

 • Hvilken type juicer har du behov for:
  Vær OBS på, hvordan du gerne vil udvinde juicen. Skal det være den hurtige løsning med en centrifuge-juicer, der er hurtigere, men også mindre lydsvag? Eller er du mere til slow juiceren, der er lydsvag, men også arbejder mere langsommeligt?
 • Hvor mange watt har maskinen:  
  Du bør naturligvis holde et vågent øje med maskinens watt-tal, så du kan få en idé om, hvor kraftfuld maskinen er. Det siger ofte noget om, hvor god den er til at bearbejde de forskellige ingredienser såsom æbler, appelsiner og bær.
 • Hvor stor en volumen har din slow juicer:
  Når du kigger på volumen, kan du kigge på flere forskellige dele af maskinen: Juicebeholder, tragt og pulpbeholder. Du skal både sikre dig, at der er nok plads til saften, men også at du hverken behøver at skære grøntvarerne og frugterne i mindre dele, når de skal gennem tragten, eller skal tømme pulpbeholderen i tide og utide.
 • Hvor meget larmer maskinen: Slow juicers er generelt noget mere lydsvage end de juicere, der gør brug af centrifugalkræfter. Du bør dog overveje at gå efter de ekstra lydsvage modeller, hvis du f.eks. planlægger at bruge din maskine i morgentimerne, hvor resten af familien sover trygt og godt. En unødig høj motorlyd ender med at blive et irritationsmoment i det lange løb.
 • Øvrige funktioner: Slow juicers er kendt for at kunne være lidt ekstra krævende mht. rengøring. Du kan derfor med fordel forsøge at undersøge, hvordan de enkelte slow juicers klarer sig på dette punkt. Du kommer med garanti ikke til at bruge din slow juicer nær så meget, hvis du skal bruge ekstra lang tid på at rengøre de forskellige dele.

Hvorfor har jeg brug for en juicer?

Det har været flittigt diskuteret, hvor mange mineraler og vitaminer du får ved at juice frugter, grønt og bær. Der hersker dog efterhånden stor enighed om, dine hjemmelavede juicer er en hurtig og effektiv løsning til dig, der gerne vil have flere mineraler og vitaminer ind via kosten.

Du skal være indstillet på, at det er umuligt at få optaget samtlige mineraler og vitaminer fra de ingredienser, du juicer. Der vil altid være en vis form for spild – både når du juicer, og når du eventuelt skærer bær og frugter i mindre dele. Det er der i øvrigt også, når du spiser dem rå, da kroppen ikke kan optage alle næringsstoffer.

Det er blot vigtigt, at du både får anvendt både saftkødet (pulp) og væsken, da der er vigtige næringsstoffer i begge dele.

Juice booster kort og godt kroppens energiniveauer, samtidig med at den hjælper med at få udrenset kroppen for diverse affaldsstoffer, så vigtige organer som leveren får en hjælpende hånd. Det er altid en god idé at skabe en større variation i de juicer, du laver derhjemme – så kroppen får mulighed for at få forskellige næringsstoffer. Tænk på de mange ting, du kan juice:

 • Tomater, hindbær, æbler, jordbær, druer og chili
 • Spinat, grønkål, æbler, kiwi og selleri
 • Auberginer, brombær, blommer og kål
 • Citrusfrugter, græskar, gulerødder og squash

– og der er mange andre ting, du kan tage med på din juiceliste. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser. Det vil også typisk være sådan, at de forskellige frugter, bær og grønt har særlige sundhedsfordele såsom åreforkalkninger, kræft, fordøjelse og hjertesygdomme. Så lider du af en bestemt sygdom, kan du med fordel læse op på, om du med bestemte juicer kan booste dit immunforsvar på specifikke punkter.

Rengøring af din slowjuicer

Tillykke! Du har investeret i en slowjuicer og er nu klar til at nyde en velbalanceret livsstil med lækker, friskpresset juice.

Selvfølgelig er det aldrig det mest spændende i verden at passe på apparater. Men når du tænker på, at en ren og korrekt vedligeholdt slowjuicer giver bedre smagende og renere juice, bliver rengøringen pludselig mere værd.

Vi guider dig til, hvordan du bedst holder din slowjuicer i fantastisk stand, så du kan fortsætte med at nyde lækker juice dag efter dag.

Afmonter delene

Start med at tømme og skille din slowjuicer ad. Du kan skylle de enkelte dele i koldt vand, før du går i gang med at vaske dem. Hvis du har en slowjuicer med mange dele, kan det dog være svært at huske, hvordan de passer sammen igen. Tag eventuelt nogle billeder før du begynder at skille slowjuiceren ad, så du nemt kan samle den igen.

Rengør nænsomt

Brug en blød børste eller svamp til at fjerne rester fra cylinderen og andre dele. Hvis du har rester, der sidder fast, kan du med fordel bruge en blød tandbørste i stedet. Når du er færdig med at skrubbe, skyller du delene i varmt vand. Du kan også bruge en lille smule opvaskemiddel for en grundigere rengøring.

For at slippe af med rester og andre fastklistret snavs, kan du bruge lidt citronsyre, som du opløser i varmt vand. Lad delene ligge i blød i en times tid, før du skrubber dem rene med en blød børste.

Afslut med stil

Når du er færdig med at rengøre alle dele, er det vigtigt, at de er helt tørre, inden du samler slowjuiceren igen. Du kan tørre delene med et rent viskestykke eller et håndklæde og lade dem ligge på et tørt sted i et par timer.

Til at slutte af med kan du bruge en spritserviet til at rense slowjuicerens yderside, så den ser lige så lækker ud, som den juice, du skal til at lave.

Nyd nypresset juice fra ren slowjuicer

Nu er du klar til at drikke din friskpressede juice uden at bekymre dig om snask og grums fra tidligere! Husk, at det er en god idé at rense din slowjuicer efter hver brug for at sikre, at den forbliver i god stand.

Med disse nemme tips kan du holde din slowjuicer ren og frisk i mange år fremover. Så tænd for den slowjuicer og drik dig sund og rask!

 

FAQ

Hvilken type slow juicer skal jeg vælge?

Vil du finde den bedste slow juicer, skal du – som ved mange andre køkkenmaskiner – være OBS på maskinens power, støjniveau, volumen og brugervenlighed, ligesom vægt og rengøringsvenlighed bør tages med i overvejelserne.

Hvorfor skal jeg købe en slow juicer?

En slow juicer er en hurtig og effektiv løsning til dig, der gerne vil have flere mineraler og vitaminer ind via kosten. Juice booster kroppens immunforsvar, bl.a. ved at booste dit energiniveau og hjælpe med at rense kroppen for affaldsstoffer.

Hvad er en slow juicer?

En slow juicer er en form for juicer – også kendt som en saftpresser. Ingredienserne i en slow juicer bliver kværnet via en snegleformet kværn. Det er en mere langsommelig, men også mere omhyggelig proces, der giver endnu mere saft/juice. Kvaliteten vil også som udgangspunkt være højere grundet en mindre iltning.

Links til anmeldelser af Slow Juicer

Berlingske Søndag har testet fire slowjuicere ud fra, hvor meget juice, de producerer, og hvor brugervenlige de er – berlingske.dk

Der er stor forskel på maskinernes formåen og betjeningsvenlighed i Politikens test af saftpressere og slowjuicere. – politiken.dk

Weekendtesten: Witt Juicepresso Slowjuicer – gastromand.dk

Skriv en kommentar