Risrugbrød uden gluten og laktose

Risrugbrød

Jeg har længe gerne ville forsøge mig med at bage rugbrød til min kæreste, hvilket kan være svært i forhold til ingredienser der må komme i. Derfor har jeg fundet denne opskrift hos Stinna som ser virkelig lækker ud. Min kæreste er ikke så vild med paleobrød, så dette er et godt alternativ, da nogle af kernerne er skiftet ud med ris og fuldkornsrismel.

Jeg har lavet en smule om i opskriften, for at forsøge mig frem.
I denne opskrift bliver der til 1 rugbrød.

INGREDIENSER

4 spsk. loppefrøskaller
4 æg
½ dl. vand
½ dl. olivenolie
1 dl. hørfrø
1 dl. solsikkekerner
1 dl. sesamfrø
1 dl. kogte brune ris
1 dl. fuldkornsrismel
Salt

FREMGANGSMÅDE

Start med at koge risene som anvist på pakken. Herefter tændes ovnen på 180 grader. Kom æg, loppefrøskaller, vand og olie i en skål eller røremaskine og rør det rundt. Tilsæt nu hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner, de kogte ris og fuldkornsrismel og rør det i blandingen. Smør en rugbrødsform, og bag brødet i ca. 1 time. Lad det til sidst køle af inden det pakkes i pose.

Risrugbrød

Det er ikke så tit kæresten får rugbrød, da det har været svært for ham at finde opskrifter uden laktose og gluten – så opskriften på risrugbrød blev hurtigt en succes :-)

Leave a Reply